Fost premier european, în arest preventiv pentru corupție

Fostul premier portughez Jose Socrates, arestat vineri, 21 noiembrie 2014, în cadrul unei anchete de fraudă fiscală și corupție, a fost plasat luni, 24 noiembrie 2014, în arest preventiv, după un interogatoriu maraton, a anunțat Joao Araujo, avocatul său, potrivit bbc.com.

Jose Socrates, în vârstă de 57 de ani, este acuzat de fraudă fiscală, corupție și spălare de bani. Această decizie este profund nedreaptă și nejustificată, a specificat avjose socratesocatul său, Joao Araujo, care a anunțat că intenționează să facă recurs.

Arestarea fostului șef al Guvernului socialist, care a condus țara între 2005 și 2011 și al cărui nume a fost deja menționat în mai multe scandaluri, a provocat o undă de șoc în Portugalia, în contextul în care această țară a fost deja zguduită, acum zece zile, de un caz de corupție legat de atribuirea unor vize preferențiale investitorilor străini. Acest scandal a provocat demisia ministrului de Interne, Miguel Macedo. Jose Socrates a fost arestat în aeroportul de la Lisabona. Trei apropiați ai acestuia au fost, de asemenea, arestați în cadrul anchetei de fraudă fiscală, corupție și spălare de bani, omul de afaceri Carlos Santos Silva, avocatul Goncalo Trindade Ferreira și șoferul fostului premier Joao Perna.

O serie de percheziții au fost efectuate în ultimele zile în intreprinderi și la domiciliul fostului premier la Lisabona. Suspiciunile se referă la operațiuni bancare și transfer de bani de origine necunoscută, potrivit Ministerului Public. Ancheta a fost deschisă după un denunț făcut de o bancă la Departamentul Central de Investigație și Acțiune Penală (DCIAP), în cadrul legii privind prevenirea spălarii de bani, a precizat Parchetul.

Anchetatorii au dubii în legatură cu sumele mari transferate în contul lui Jose Socrates, care par incompatibile cu veniturile pe care le-a declarat la fisc.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: juridice.ro

Tag-uri:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: