CONSULTAȚIE JURIDICĂ

Avocat Cristian Ioan

Această secțiune a fost special creată pentru ca problemele dumneavoastră să-și găsească soluționarea corect și rapid. Vă putem răspunde cu privire la o multitudine de situații juridice ce pot interveni în viața personală sau profesională. Instituțiile dreptului asupra cărora acordăm asistență sunt dreptul familiei, drept societar, drept comercial, drept succesoral, drept financiar, drept bancar, consultanță cu privire la atacarea proceselor-verbale de contravenție, drept administrativ, drept civil in ceea ce privește redactarea, executarea contractelor și problemele litigioase izvorâte din acestea, probleme imobiliare (case și terenuri), executare silita. De asemenea, acordăm consultanță și în probleme de drept penal, cu precădere așa-zisele infracțiuni ale „gulerelor albe” (infracțiuni economice).

Așa că nu vă feriți a scrie situația dumneavoastră aici; în cel mai scurt timp veți primi un răspuns competent!

156 de gânduri despre „CONSULTAȚIE JURIDICĂ

 1. N. 24 octombrie 2013 la 16:29 Reply

  Buna ziua.

  Am primit o executare silita pentru un credit pentru o perioada in care eram in misiune in teatru de operatiuni ca militar, perioada in care nu puteam fi contactat – motivele fiind evidente.
  Prima intrebare se refera la conditiile executarii silite. Este normal sa mi se acorde 24 de ore pentru a plati intreaga datorie din momentul in care executorul a livrat documentul la adresa? Lasand la o parte ca nu a fost inamanat unei persoane si nu aveam idee despre executare, 24 de ore mi se pare anormal.

  Deoarece am fost nemultumit de modul in care aceasta situatie a fost adresata am refuzat alt contact cu banca pana recent cand am hotarit sa achit datoria integral pentru a incheia aceasta colaborare.
  Acum astept ca executorul judecatoresc sa primeasca un raspuns de la banca cu privire la suma restanta si justificarea ei. Mentionez ca suma comunicata de executor acum este de peste 200% fata de suma calculata conform somatiei primite la executare, motiv pentru care am cerut aceste detalii.
  Care sunt drepturile mele in cazul in care ma amana la nesfarsit si refuza sa-mi ofere aceste informatii?

  In situatia actuala, mi se retine o suma din salariu pentru acoperirea datoriei, si ar fi nevoie de 22 de luni pentru stingerea completa (suma de la executare nu ce mi s-a comunicat recent de executor). In conditiile in care sunt gata sa achit aceasta suma intr-o singura transa credeti ca am vreo sansa de a negocia o suma mai mica? Teoretic banca/executorul ar avea de castigat deoarece nu ar astepta 2 ani pentru stingerea datoriei.

  Multumesc!

 2. Ene Onel 26 octombrie 2013 la 11:55 Reply

  Buna ziua, domnule avocat! Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra!!! In urma cu 6 luni, adica in aprilie, Impotriva mea s-a emis un ordin de protectie. Perioada de 6 luni pentru care au fost dispuse anumite măsuri, inclusiv evacuarea mea din locuinta a expirat, fiind calculata de la data pronuntarii sentintei, la fond, fiind executorie, astfel cum prevede Legea nr.217/2003. Insa, fosta mea sotie (de care sunt divortat din 2008) refuza sa ma primeasca in casa, pe motiv ca perioada de 6 luni nu a expirat, deoarece se calculeaza de la data pronuntarii apelului sau chiar de la data la care m-a evacuat politia, adica in iunie. Domnule avocat, doresc sa vin acasa, mi-e dor de casa mea, de lucrurile mele, de gradina mea. Va rog, din suflet, sa imi spuneti ce trebuie sa fac in continuare pentru ca eu nu stiu. Am apelat la politia din comuna, dar m-au trimis la plimbare. Am nevoie de sfatul dumneavoastra. Va multumesc din suflet pentru sprijin si intelegere.

 3. Anonim 27 octombrie 2013 la 15:30 Reply

  Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi si lamuriri in situatia urmatoare:
  in anul 2007 , impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar la BCR ( in valoare de 23 000 euro). In ianuarie 2012 am divortat si ratele nu au mai fost platite . In urma cu 2 luni am facut o cerere catre banca sa ne dea voie sa reluam ratele ca sa ne putem pastra casa , sa pot sta cu copiii (doi copii minori, momentan locuiesc cu chirie ) , am primit ca raspuns ca trebuie sa achit o rata lunara de 2000 euro timp de un an de zile , in situatia in care am atasat la cerere adeverinta de salariu (1500 lei).Nu mi am permis acest lucru , am vorbit cu executorul care detine dosarul si luna trecuta (oct) am primit la locul de munca instiintare de poprire pe salariu. Nu s a putut realiza poprirea din luna oct, deoarece salariile erau deja livrate , urmand sa se realizeze din luna noiembrie. Intre timp mi s-a blocat contul in banca , in care mai aveam o parte din salariul si acolatia de stat a copiilor, bani pe care nu-i pot retrage. Ce pot face in aceasta situatie? Este normal sa mi se blocheze contul si sa nu pot retrage macar alocatia? Ce trebuie sa faca cei de la locul meu de munca , cum sa anunte ca face poprirea ? Eu mai am o rata la BRD de 140 lei pe care o platesc lunar. Se tine cont si de aceasta rata si de faptul ca imi cresc singura cei doi copii atunci cand se calculeaza suma pe care trebuie sa mi-o retina?
  Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
  Cu stima, Adriana.

 4. Anonim 4 noiembrie 2013 la 14:11 Reply

  As dori sa adopt un copil si sincer ma sperie birocratia din Romania.V-as intreba daca ma poate ajuta cu ceva un avocat ca procedura sa dureze mai putin.

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 6 noiembrie 2013 la 16:54 Reply

   Buna ziua,

   Avocatul va poate ajuta sa nu faceti greseli, astfel incat procedura sa se prelungeasca nejustificat.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 5. mihaela 11 noiembrie 2013 la 20:05 Reply

  am trait in concubinaj aproape cinci ani in urma relatiei a rezultat un baietel pe care tatal la recunoscut in acte .M_am despartit cand baietelu avea aproape trei ani ..Acum baietelul meu are aproape 16 ani …Tatal lui nu ne_a cautat niciodata si nici nu a contribuit la cresterea lui cu nimic … Eu sant in italia si as vrea sa imi aduc baiatul aici la mine. ce trebuie sa fac ajutatima !

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 11 noiembrie 2013 la 23:14 Reply

   Buna ziua,

   In principiu trebuie si acordul tatalui, dar exista si alte solutii. In vederea gasirii celei mai bune in cazul dvs., va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0728045888.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 6. cristiana 25 noiembrie 2013 la 10:48 Reply

  Buna ziua,
  Am botezat un bebelus si de atunci il ingrijim noi(hainute,alimente….etc)parintii sunt saraci,atat de saraci ca nu i-au putut asigura caldura constanta in casa.Astfel acum 3 saptamanai l-am internat la urgenta mai mult mort decat viu (am inteles de la maica-sa ca a si dormit pe ciment bebele).Doua saptamani a stat in perfuzii si medicamente ca sa-si revina.Extista vreo posibilitate sa adoptam acest copil,daca mama este de acord (doar ea este trecuta in certificatul de nastere).Medici din spital i-au sugerat mamei sa-l dea cuiva care poate sa aibe grija de el..altfel il ia statul.
  Daca ii suntem nasi si ne oferim sa avem grija de el, avem vreo sansa?
  Ne puteti ajuta ?Multumesc

 7. alicia 4 decembrie 2013 la 14:39 Reply

  Good morning, I am from Argentine, I need information about restotution of proprieties expropietated, my grandmother was romani and she had apartments that were expropietated.
  Thank you.

 8. Roman Laura 15 iunie 2014 la 00:05 Reply

  Localitate: timisoara
  Data: 20-05-2014
  Buna seara… Ma numesc Roman Laura si am o problema… pana in luna decembrie am lucrat la un magazin unde am avut gestiune, toate inventarele mi-au iesit bine dar eram epuizata fizic din cauza ca nu aveam nici o zi libera…intr-o dimineata nu ma-m simtit bine si a trebuit sa merg la medic, am mers la magazin am anuntat telefonic un sef ca am nevoie de cateva ore libere si m-i sa dat voie sa merg. Am lasat cheile magazinului contabilei care avea biroul in incinta magazinului si am plecat. am sunat dupa cateva ore pe sefa mea ca sa-i spun ca nu pot deschide in ziua aceea magazinul doarece mai am mult de umblat pe la medic si timpul trece. In seara acelei zile sefa mea si cu inca 2 colege de la alt magazin au facut inventarul in gestiunea mea fara stirea mea….si ma0u anuntata ca am un minus de 4000 ron. cand am auzit mi-am dat demisia pentru ca era imposibil asa ceva….au spus ca ma da in judecata… astazi am primit o citatie pe adresa din buletin de la politie in care se spune ca firma ma da in judecata pentru un prejudiciu de 14.000,00ron….mentionez ca nu eram la domiciliu iar parintii mei nu au semnat pentru citatie, urmand sa fie trimisa inapoi. Nu inteleg cum au spus ca minusul ii de 4000 ron iar acuma ii de 14.000,000 ron, la aceea firma se faceau inventarele lunar impreuna cu o comisie si nu au fost niciodata probleme. Va rog frumos sa-mi dati un sfat sa stiu ce am de facut…. Va multumesc!!!
  seara…

 9. mary 13 februarie 2015 la 14:22 Reply

  Buna ziua. Sunt in ccc pana in august 2015. Angajatorul m-a concediat ca urmare a suspendarii activitatii firmei in septembrie 2014. Este legal ce a facut? In acest caz nu beneficiez de protectia OUG 111/2010? Precizez ca nu am primit inca nicio decizie, doar verbal mi.a spus ca m.au concediat si sa imi caut alt loc de munca. Au deschis o alta firma in domeniu , un alt loc de munca mi.ar putea oferi dar nu vor. Spuneti.mi ce pot face in cazul meu. Multumesc!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 22 februarie 2015 la 14:02 Reply

   Buna ziua,

   Puteti lua calea instantei, insa pentru a va indruma in acest sens va rog sa ma contactati telefonic.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 10. Anonim 12 martie 2015 la 00:52 Reply

  Bună seara sunt plecata din tara de 7 ani,dar am un apartament în rom în care locuiesc părinții mei.apartamentul e cu uzufruct intre mine și părinți.o societate a închiriat un local sub apartamentul meu și părinții mei și cu.mine nu vrem sa semnam pt a da acordul de deschidere (localul e o pizzerie).patronul societății ne a dat în judecata pt ca nu vrem sa semnam.ce se poate întâmpla dacă nu ma prezint la înfățișare? Eu locuiesc în străinătate în prezent.mulțumesc

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 3 aprilie 2015 la 12:50 Reply

   Buna ziua,

   Exista atat proceduri administrative, cat si judiciare, insa pentru a va indruma in acest sens va rog sa ma contactati telefonic.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 11. Anonim 17 martie 2015 la 16:18 Reply

  Buna ziua!
  Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa il adopt pe fiul de 9 ani al sotului meu tinand cont de faptul ca mama lui naturala e decedata de 8 ani iar baietelul este crescut de mine si sotul meu de 3 ani.
  Va multumesc frumos si sper sa ma puteti ajuta.
  Cu respect, A

 12. Daniel D. 24 martie 2015 la 11:21 Reply

  Buna ziua.M-aţi putea lămuri asupra unui aspect legat de ordonanţa de plată ? Am să încerc să fiu exact şi succint.Deci, este vorba despre o situaţie în care reclamanta ( o asociaţie de proprietari, prin avocat ) a cerut emiterea ordonanţei de plată pentru restanţe la cheltuieli de întreţinere împotriva unui fost proprietar, decedat cu vreun an înainte de introducerea acţiunii (acesta a şi fost somat în prealabil, procedural). Pârâtul locuia împreună cu un descendent al său, actual proprietar de fapt, care nu a făcut succesiunea după autorul său, astfel că apartamentul în care locuiau figurează în continuare pe numele defunctului, şi acolo s-au expediat toate actele procedurale pendinte de proces. Instanţa de judecată în mod sigur nu a avut cunoştinţă de împrejurarea că pârâtul este de fapt decedat dinainte de comunicarea somaţiei şi ulterior a introducerii acţiunii, astfel că a admis cererea reclamantei, urmând să emită ordonanţa de plată. Aş vrea să ştiu dacă, în termenul de 10 zile de la comunicarea ordonanţei de plată, descendentul pârâtului poate introduce cerere în anulare, susţinută şi pe motivul evidentei lipse a capacităţii de folosinţă a pârâtului datorată faptului morţii sau pe orice alt motiv procedural. Descendentul pârâtului decedat se teme de ameninţarea administratorului blocului cum că va executa silit aparztamentul, deşi suma restantă este mult sub 10.000 lei, prin mărirea datorei cu cheltuieli de executare şi tot felul de alte cheltuieli, posibil reale sau doar inventate. Pe scurt, poate acest descendent al pârâtului să introducă cerere în anulare, în numele său, el neavând calitatea de parte în proces, dar fiind indirect şi major afectat de hotărârea pronunţată? Dacă nu, cum se poate ajunge la situaţia ca instanţa să ia act de faptul că pârâtul era decedat şi să nu menţină o hotărire vădit ieşită din sfera normalităţii juridice ?

  Vă mulţumesc anticipat şi aştept opinii pe această temă, cu atât mai mult cu cât persoana direct interesată este presată de timp ♥

 13. Para Otilia Elena 22 august 2015 la 20:11 Reply

  Buna seara!
  Pe scurt va spun situatia mea: am divortat de fostul sot in anul 2011; de curand am deschis procesul de partaj, in care sunt incluse casa in care am locuit impreuna ,o masina si un apartament in care amandoi suntem uzufructuari, fiica noastra fiind nudul proprietar.
  Sunt sanse sa il scot din uzufruct pe fostul sot privitor la acel apartament?
  Va multumesc anticipat!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 1 septembrie 2015 la 23:09 Reply

   Buna seara,

   Detaliile expuse sunt insuficiente pentru a va raspunde in mod corect. De aceea va rog sa ma contactati telefonic in vederea stabilirii unei consultatii juridice.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

   • Ela Ela 2 septembrie 2015 la 08:54

    Buna ziua, Va multumesc pentru implicare; va voi contacta telefonic!                        O zi buna,                                           Otilia Para- Braila

 14. Denis 2 decembrie 2015 la 16:27 Reply

  buna ziua am asa o intrebare eu am fost mintit ca copilul e al meu si dupa aceia am facut nunta inscriere am trecut copilul dupa familiea miea dupa un an jumate mai facem un copil dupa o bucata de vreme observind la primul copil ca nu cam imi samana, am facut o analiza de paternitate si sa dovedit ca nu ii al meu copilul.Acum dam la divort si as vrea ca sa ii eau copii cu mine si sa o trag la raspundere conform legii ce se poate de facut in cazul acesta.

 15. irina 11 decembrie 2015 la 13:21 Reply

  buna ziua, as dori o consultatie in privinta neachitarii salariului conform contractului incheiet dintre banca si salariat, imi putei oferi.

 16. banu nicusor 23 ianuarie 2016 la 03:27 Reply

  Buna ziua am o antrebare pe data de 02.12.2015 am pornit o actiune de divort cu sotia la Notar(comun acord)La aceasta data02.12.2015 sotia a dat o declaratie semnata si legalizata la Notar ca De buna voie paraseste imobilu an care locuim(cu chirie) si va locui la o alta adresaPe data de 06.01.2016 data cand trebuia sa ne prezentam pentru finalizarea divortului sotia sa razgandit si ma convins si pe mine ca cel mai bine e sa renuntam la divort.Asa ca pe data de 06.01.2016 am semnat ca renuntam la divort.Sotia din pacate anca ma anseala as vrea sa stiu daca declaratia notariala mai este anca valabila daca noi am ancetat divortul???

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 2 februarie 2016 la 14:10 Reply

   Buna ziua,

   Avand in vedere informatiile furnizate, va pot spune urmatoarele: declaratia a fost data in conditiile in care erati in procedura divortului. Insa oricum, acea declaratie nu creeaza obligatii pentru sotie, mai ales fata de faptul ca ati renuntat la divort. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ma contactati telefonic.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 17. Alexandra 4 februarie 2016 la 16:32 Reply

  Buna ziua am si eu o intrebare.. Vroiam sa stiu daca intr-o cerere de divort se pot pune martori fara acordul lor!!
  Multumesc!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 5 februarie 2016 la 11:27 Reply

   Buna ziua,

   In principiu raspunsul este „da”, insa in functie de particularitatile fiecarei cauze in parte lucrurile pot diferi. Pentru o consultatie completa asupra situatiei particulare nu ezitati sa ma contactati telefonic.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 18. florentina 29 februarie 2016 la 20:16 Reply

  Buna ziua ..am o nelamurire..am renuntat la cererea de divort..dar dupa doua saptamani am fost chemata la proces..imi puteti spune de ce? Si daca ma prezint pot sa mi schimb hotararea..sau va trebui sa depun o alta cerere in cazul in care imi doresc divortul?multumesc

 19. Mihai 22 martie 2016 la 20:59 Reply

  Buna
  Vreau sa-mi fac un business dar am intilnit o problema auzind ca nu pot vinde produsele de un brand renumit sum ar fi NIKE sau APLLE doar cu documentele ce confirma ca produsul e original , dar trebue sa am si licenta pentru a le vinde . Intrebarea este ca , pot sau nu pot vinde doar cu un certificat de originalitate sau trebue si licenta ?

 20. Maria 18 aprilie 2016 la 13:55 Reply

  Buna ziua,

  Am si eu nevoie de un sfat juridic.

  Sunt casatorita de 5 ani si am ramas insarcinata, dar din pacate sotul meu care lucreaza in afara tarii, a dat de bani si nu-si doreste copilul. Decizia mea este de a pastra aceasta sarcina in contextul in care acum 5 ani am renuntat la prima sarcina de dragul lui.

  Sotul nu-si doreste acest copil deoarece, sustine el, nu poate face fata psihic vietii de familie si ar dori sa mai amane acest moment. Cu riscul de a renunta la o relatie de aproape 12 ani si de a fi mama singura, nu am de gand sa renunt la acest copil. Sotul ia in considerare divortul din moment ce eu nu sunt dispusa sa fac avort. Mentionez ca in ciuda a tot nu sunt dispusa cu desfacerea casatoriei pe cale amiabila si nici nu doresc sa-i intentez eu divort. Copilul acesta are un tata care sub o forma sau alta va trebui sa-si asume responsabilitatea lui. Eu nu-mi doresc destramarea familiei, nu-mi doresc sa-mi las copilul fara tata si daca are el de gand sa divorteze, sa faca acest lucru si sa si-l asume pana la capat.

  Va rog frumos, sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz si care e maximul de avantaje pe care il poate obtine si de dezavantaje legale in ceea ce ma priveste.

  Mersi frumos !

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 18 aprilie 2016 la 14:07 Reply

   Buna ziua,

   Din pacate nu il puteti obliga pe sotul dvs. sa nu divorteze. Insa puteti obtine o pensie alimentara in urma divortului. Pot exista si situatii particulare, insa pentru acestea nu mi-ati oferit informatii suficiente. Pentru mai multe informatii ma puteti contacta telefonic la numarul 0728045888 in vederea stabilirii unei consultatii juridice.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 21. Vincze Cristian 4 mai 2016 la 22:21 Reply

  Buna ziua Locuiesc în Amsterdam și prietena mea este aici cu mine dar ea nu este cetatean UE și problema este ca viza ei a expirat și ea e încă aici ce putem sa facem este din philipine și are nevoie de o viza noua dar pentru asta trebuie sa meargă în philipine și dar nu e sigur ca cei de acolo îi vor mai aprobă cererea îi e frică să plece. Va rog. Multumesc

  • Buna ziua,

   Din pacate aceasta este legislatia in toata Uniunea Europeana. Prin urmare, in momentul de fata prietena dumneavoastra se regaseste in mod ilegal pe teritoriul olandez. Singura optiune este intoarcerea in Filipine si obtinerea unei noi vize.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 22. Andre 6 iunie 2016 la 15:57 Reply

  Bună ziua, numele meu este Andreea și am o mare nelămurire. Logodnicul meu a fost căsătorit în România dar divorțul s-a făcut în Germania. Îmi puteți spune va rog,cum este posibil ca fosta soție sa se recasatoreasca în Germania, fără sa declare divorțul în România, iar noi sa nu ne putem căsătorii datorita faptului ca ea apare în România pe numele lui chiar dacă în Germania este pe alt nume?! Noi am încercat sa facem demersurile divorțului în România,dar au fost respinse de cei de la bucuresti,tocmai pt faptul ca ea ii poarta numele. De ce trebuie sa dea ea declarație cum ca renunta la numele lui și nu trebuie sa dea el declarație ca nu ii de accord ca ea sa păstreze numele lui?!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 7 iunie 2016 la 12:02 Reply

   Buna ziua,

   Din datele oferite, va pot spune faptul ca starea civila (casatorit sau necasatorit) nu se rezuma la a purta un anumit nume. Sa inteleg ca logodnicul dvs. a inregistrat o cerere de divort iar aceasta a fost respinsa? Daca asa stau lucrurile, va rog sa ma contactati telefonic in vederea stabilirii unei consultatii juridice pentru a studia documentele pe care le aveti.

   O zi buna!
   Avocat Cristian Ioan

 23. Rognean Alina 27 iunie 2016 la 12:33 Reply

  Buna ziua. Asi dori sa stiu ce imi trebuie la cadastru pentru a putea veda documentele aflate in dosarul de cadastru. Exemplu. Care sunt vecinii , desenul exact al parvelei de teren cu casele aferente, desenele topo, cate cladiri exista in desene, m2 a curtii.
  Si dava trebuie o cerere cum o formulez.
  Va multumesc

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 30 iunie 2016 la 16:35 Reply

   Buna ziua,

   In primul rand, puteti primi copii ale acestor documente numai daca sunteti prorietara respectivului teren. In ceea ce priveste cererea sau orice alte formalitati va sfatuiesc sa va adresati OCPI-ului din raza caruia face parte terenul.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 24. ivascu victoria 3 august 2016 la 01:02 Reply

  Buna ziua!as avea nevoie foarte urgent de indrumarea dumneavoastra sa stiu ce as putea face pentru a rezolva cat mai repede problema aceasta!in urma cu un an mi am construit o casuta respectand legea si lasand ui dragului meu vecin distanta de aproape 2 metri nici nu mai stiu de suparare acum exact cat,dar asa m a obligat legea!sa las de la gardul lui pana la casa mea o distanta de treci cu trenul!el anul trecut avea o terasa construita din lemn facuta fara autorizatie nici facand parte din casa lui la 2 palmi de gardul meu! Nu i am zis nimik k toate ca ploaia de la el cadea toata in gardul meu!acum cd m am intors din strainatatea asta amara ce sa vad!dragul de el si a facut din boltar alb terasa doar k de data asta a lipit o d gardul meu!am chemat politia i am facut plangere tot ok!apoi am vorb cu el sa isi sparga aia macar sa o faca kum era anul trecut sa nu primeasca amenda dar nimik!nu vrea si imi spune ca nimeni nu i poate face nimic lui k plateste amenda si atat !te rog acum domnule drag spune mi cate declaratii si plangeri va trebui sa i fac sa vina primaria sa i sparga cotetul ala de acolo?exista ceva legi care m ar putea ajuta sa i o darame ca la capat cu el nu se poate iesi!?va multumesc

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 8 august 2016 la 11:46 Reply

   Buna ziua,

   Va inteleg situatia, insa cred ca intrebarea dumneavoastra cu privire la multitudinea plangerilor si declaratiilor este una retorica.
   Va pot spune ca exista o intreaga legislatie privind disciplina in constructii, precum si prevederi ale codului civil care pot fi utilizate in apararea dumneavoastra. Politia nu a luat alte masuri fata de faptul ca fapta vecinului nu este una de natura penala. Posibilitatea de a fi amendat o au cei responsabili cu disciplina in constructii. Insa litigiul privind desfiintarea constructiei este de natura civila. Pentru mai multe amanunte va rog sa va contactati telefonic la numarul afisat la rubrica „Contact”.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 25. claudia 27 noiembrie 2016 la 21:43 Reply

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru a sti daca exista sanse sau nu inainte de a va contacta telefonic.Cumnata mea, niciodata casatorita, 53 de ani, a gasit un nou nascut pe care vrea sa il infieze. Ca sa evite procedurile de urmat, i-a luat in spatiu pe copil si pe mama acestuia in ideea ca, peste 5 ani, putand sa dovedeasca ca a locuit sub acelasi acoperis cu copilul, il va putea adopta imediat si procedura va fi mai usoara. Peste 5 ani ea va implini 58 de ani.Este o actiune buna ceea ce face ea? Intradevar ii inlesneste adoptia? Daca cineva ii face sesizare la Directia pentru Protectia Copilului sau la politie, nu ar putea avea probleme? 
  In asteptarea raspunsului dumneavoastra,
  Cu stima,
  C.V.

  Sent from Samsung Mobile

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 15 februarie 2017 la 16:15 Reply

   Buna ziua,

   Din pacate comentariul dvs. a ajuns pe site cu mare intarziere fata de momemtul in care l-ati postat, din cauze independente de vointa noastra.
   Aceasta actiune nu ajuta in mod substantial la usurarea procedurilor sau verificarilor, insa constituie un atu.
   Pentru mai multe informatii va rog sa ma contactati telefonic.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 26. Lucia 28 ianuarie 2017 la 08:14 Reply

  Buna ziua ,mă numesc Lucia as dori să știu în cazul în care am termenul la dosar și am 4/5 luni nu am ordinul pot face ceva că sa fie dat dosarul meu la urgentare.???

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 30 ianuarie 2017 la 16:51 Reply

   Buna ziua,

   Din pacate din exprimarea dvs. nu inteleg ce anume doriti sa stiti. Va rog reformulati sau sunati-ma la nr. 0728045888.

   Multumesc!

 27. Sandu I. 22 februarie 2017 la 14:12 Reply

  Buna ziua stimate domn avocat! Am intrat pe acest site intamplator si in speranta ca-mi voi gasi raspunsul in ceea ma priveste la dumneavoastra. Sunt executata silit de ceva vreme, timp in care eu imi platesc popririle (am doua banci) prin O.P. – euri. Acum o zi mi s-a pus poprire obligatorie pe card (altul decat la banca respectiva la care am cardul de credit), dar nu stiu cum au socotit dansii retinerea acestei sume.
  Ca sa lamuresc oarecum situatia si sa va dati seama despre ce este vorba, eu lucrez cu carte de munca pe o durata de 4 ore, avand un salariu brut de 750 lei, netul fiind de 546, adica suma totala pe care eu o retrag de pe card. Pana ieri nu am avut astfel de probleme!!! Din suma de 546 lei, m-am ales doar cu suma retrasa de 360 lei, restul de 189,47 lei fiind retinuta de firma respectiva de recuperare. Bani din care eu trebuia sa platesc si poprirea celei de a doua banci.
  Va rog din suflet, lamuriti-ma si pe mine cum se fac popririle pe ambele banci, cat trebuie sa dau intr-o parte, si cat in cealalta? Din cate stiu si eu, poprirea se face pe salariul minim, in speta 546 lei. Mai departe nu prea stiu sigur cum calculez cotele de poprire pentru cele doua banci. Mi se pare o suma destul de mare pe care acestia mi-au oprit-o si nu stiu cum sa procedez in continuare. Nu este nici pe departe o suma din care pot supravietui, in conditiile in care am si un copil, dar ceea ce ma deranjeaza cel mai mult: ce formula de calcul au folosit dansii pentru suma de 189.47 lei???!
  Creditul a fost in valoare de 3000 lei. Tot pe cel nevoias ataca???
  Astept cu mult interes si nerabdare raspunsul dumneavoastra.
  Cu stima,
  I. Sandu

 28. Marin MELINESCU 7 martie 2017 la 19:34 Reply

  Buna seara,
  Am fost executat silit de catre un executor in numele unuei firme de recuperare = KRUK, pentru o creanta cu BRDE, achitata in anul 2011. Am formulat ,,contestatie la executare” la judecatoria sector 5 Buc. Instanta, m-a obligat la plata unei taxe judiciare de timbru la nivelul valorii pretinsului debit de circa 6.000 lei in loc de 100 lei. Am formulat cerere de reexaminare care mi s-a respins. Ce pot face in acest caz, pot sesiza instanta suprema cu ,,vreo alta cerere”!!!
  Va multumesc, anticipat.
  Primiti, va rog, inalta mea consideratie,
  mmelinescu@yahoo.com
  tel. 0743120446

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 martie 2017 la 15:44 Reply

   Buna ziua,

   In principiu, odata ce ati epuizat toate caile de atac impotriva stabilirii cuantumului taxei de timbru, nu mai exista alta cale la judecata fondului cauzei, insa putem gasi si alte solutii. De aceea va sfatuiesc sa ma contactati telefonic la numarul 072804588 in vederea stabilirii unei consultatii juridice.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 29. Simona 5 aprilie 2017 la 10:48 Reply

  Buna ziua! Ma numesc Simona si am un fiu din prima casatorie in varsta de 20 de ani. In 2014 m-am recasatorit si actualul meu sot si-ar dori sa-l infieze pe fiul meu major. Mentionez ca diferenta de varsta intre sotul meu si fiul meu este de 18 ani si ca a participat la cresterea si educarea fiului meu pe perioada adolescentei si in momentul de fata;fiul meu este student si inca nu este independent financiar. V-as fi recunoscatoare daca m-ati indruma sa reusim sa devenim o familie in toate privintele. Multumesc anticipat!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 6 aprilie 2017 la 16:05 Reply

   Buna ziua,

   Sigur ca va pot indruma. In acest sens va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0728045888.

   O zi frumoasa!

 30. Elena 20 aprilie 2017 la 14:05 Reply

  Bună ziua,
  Aș vrea să știu ce căi de atac mai sunt disponibile în următorul caz. Sentința în cazul unui proces de luare de mită a fost de 2 ani și 4 luni cu suspendare pe fond, care s-a mărit la 3 ani și 2 luni cu executare la recurs. Se mai poate face ceva?
  Mulțumesc!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 20 aprilie 2017 la 16:43 Reply

   Buna ziua,

   Exista caile extraordinare de atacat in masura in care cauza indeplineste conditiile prevazute de lege pentru exercitarea acestora. Din pacate nu va pot oferi mai multe informatii fata de datele furnizate de dvs. Ma puteti contacta telefonic in vederea unei stabilirii unei consultatii juridice.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

 31. Lucian 2 august 2017 la 14:02 Reply

  Bună ziua!
  Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer condiționat (după reabilitarea blocului) pe peretele exterior al balconului meu (logie). Locul în care s-a montat aparatul îmi obstrucționează vederea pe geam, acesta fiind montat chiar lângă geamul meu (face zgomot, degajă miros etc). De aproape un an l-am rugat să îl mute pe peretele lui, sub geam, cum este firesc. Zilele trecute m-am întâlnit cu ele și l-am rugat din nou, răspunsul a fost:
  „îl mută, dar să suport eu cheltuielile remontării”. Au urmat replici mai dure, i-am spus spus că îi demontez aerul, el că îmi sparge ușa… A venit Poliția de proximitate (chemată de el). Polițistul a constat ceea ce v-am spus și eu anterior, aparatul este montat chiar lângă geamul meu, pe peretele balconului meu, l-a sfătuit să îl mute, dar el în continuare nu vrea, mie, mi-a spus să depun o reclamație la Secția de Poliție. Eu înțeleg că nu am dreptul să demontez acest aparat montat pe peretele meu (parte comună sau cum o fi…) dar el cum a avut dreptul să monteze aparatul pe perete, fără să mă întrebe???
  Vă rog încă o dată să îmi spuneți care sunt pașii legali pe care trebuie să îi parcurg și dacă vedeți o soluționare legală a problemei mele.

  Cu respect,
  Lucian

 32. Ileana 9 ianuarie 2019 la 15:41 Reply

  Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie pe care o am. Acum 6 luni am luat in plasament un copil abandonat in spital la nastere (avea 7 zile cand l-am luat in plasament). La inceput mama naturala si-a dat acordul pentru adoptie dar acum s-a razgandit si sustine ca vrea copilul inapoi (tatal natural nu a recunoscut copilul). Ea nu are nici serviciu si locuieste la tara cu mama ei si concubinul acesteia intr-o casa neracordata la curent electric si apa curenta (deci fara conditii necesare cresterii unui copil). In aceste 6 luni a avut doar o vizita si acum a facut si cerere de reintegrare in familie. Cei de la protectia copilului mi-au spus ca in aceasta situatie, neavand acordul mamei pt adoptie ar trebui sa mai astept inca 6 luni ca sa se poata declara copilul adoptabil (in total copilul sa ajunga la varsta de 1 an) si chiar si atunci s-ar ajunge foarte greu la adoptie. Rugamintea mea este daca exista vreo masura legala pe care as putea s-o intreprind pentru a putea adopta acest copil.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 33. Daniel 31 ianuarie 2019 la 17:32 Reply

  In urma succesiuni dupa tata ,fratele meu a fost despagubit cu suma de bani conform sultei ce-i revenea iar in declaratia data la notar ca a luat banii este un paragraf in care spune…De asemenea declar ca nu mai am nicio pretentie de nicio natura prezenta sau viitoare asupra apartamentului situat la adresa cutare.Intrebarea mea este in urma acestei declaratii mai are drept la succesiunea dupa mama care a decedat in noiembrie 2018.

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 aprilie 2019 la 11:10 Reply

   Buna ziua,

   Din pacate poate fi interpretat ca o renuntare expresa la succesiune.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 34. Paula 25 septembrie 2019 la 18:29 Reply

  Buna ziua, va rog sa imi spuneti, daca am promovat un post de casier si nu spunea ca este debutant, este posibil sa ma incadreze ca debutant ? pentru ca mi-au cerut vechime 6 luni.

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 25 septembrie 2019 la 23:49 Reply

   Buna ziua, avand in vedere ca aceasta chestiune nu este una juridica, va rugam sa cautati raspunsul la angajatorul dumneavoastra. O zi frumoasa!

 35. Gabriela 1 octombrie 2019 la 14:49 Reply

  Buna ziua!
  Am si eu o intrebare privind scutirea impozitului pe venit din salariu. Eu sunt angajata la o firma pe un post de programator cu codul COR specific acestuia, firma la care sunt angajata avand codul CAEN 6201. Problema este ca salariul meu nu este scutit de plata impozitului pe venit, am intrebat cu privire la acest lucru si ca raspuns mi s-a spus ca exista un numar limita de angajati pentru care se ofera acesta scutire. Eu pana acum nu am auzit de asa ceva, daca m-ati putea sfatui in ce articol din lege gasesc aceasta limita in cazul in care exista. Mentionez ca nu detin o diploma de licenta, doar o adeverinta cu notele de la licenta pana la eliberarea acesteia, adeverinta pe care am inmanat-o contabilului firmei in speranta de a beneficia de acesta scutire.
  Va multumesc anticipat!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 8 octombrie 2019 la 10:18 Reply

   Buna ziua,

   Angajatii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu legislatia in vigoare, pot beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, prevazuta la art. 60 pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

   Obiectul de activitate al societatii trebuie sa includa „crearea de programe pentru calculator” (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209);
   Posturile pe care sunt incadrati angajatii corespund listei cuprinzand ocupatiile mentionate mai jos:

   Administrator baze de date (Cod COR: 252101)
   Analist (Cod COR: 251201)
   Inginer de sistem in informatica (Cod COR: 251203)
   Inginer de sistem software (Cod COR: 251205)
   Manager de proiect informatic (Cod COR: 251206)
   Programator (Cod COR: 251202)
   Proiectant de sisteme informatice (Cod COR: 251101)
   Programator de sistem informatic (Cod COR: 251204)
   Programator ajutor (Cod COR: 351201)
   Analist ajutor (Cod COR: 351202)

   Postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatica, evidentiat in organigrama angajatorului, precum: directie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
   Detin o diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau de scurta durata sau detin o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata sau detin o diploma de bacalaureat si urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior acreditate si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa la lege;
   Angajatorul a realizat in anul fiscal precedent si a inregistrat distinct in balantele analitice venituri din activitatea de creare de programe pentru calculator destinata comercializarii;
   Veniturile anuale prevazute la pct. 5 au o valoare de cel putin echivalentul in RON a 10.000 euro*(calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, aferent fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit.
   Daca aceste conditii sunt intrunite ne puteti contacta pentru a va ajuta in obtinerea drepturilor ce vi se cuvin.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 36. Dana 22 octombrie 2019 la 14:03 Reply

  Buna ziua,

  Va rog ajutati-ma cu un sfat: sotul meu a avut un abonament de internet+tv+telefonie la Rcs Rcds si, in urma neachitarii unor facturi, a fost actionat in judecata de catre societatea mai sus mentionata.

  Dupa ce a aflat despre actionarea in instanta, sotul a achitat suma datorata, dar s-au adaugat si cheltuieli de judecata. A facut un angajament de plata fata de Rcs Rds, urmand sa achite suma respectiva in 4 transe egale. A trimis catre judecatorie copii ale chitantelor pentru platile efectuate(3 transe din valoarea totala au fost deja achitate, ramand doar o singura transa), dar acum a primit o citatie conform careia va trebui sa se prezinte la judecatorie in calitate de parat.

  As dori sa stiu daca acest proces este normal sa continue, atata vreme cat sotul deja a achitat mai mult de 50% din valoarea cheltuielilor de judecata si urmeaza sa achite si ultima transa. Nu inteleg pentru ce se mai judeca daca nu mai exista o datorie sau s-a ajuns la o intelegere intre el si societatea Rcs Rds.

  Va multumesc anticipat!

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 24 octombrie 2019 la 10:30 Reply

   Buna ziua,

   Pentru a va putea raspunde in cunostinta de cauza este nevoie de studierea actelor respectivului dosar. Numai atunci va pot raspunde in ce masura este normala sau nu continuarea unui proces. Ne puteti contacta pe email sau telefonic pentru solutionarea situatiei.

   O zi frunoasa!

 37. Anonim 23 aprilie 2020 la 16:49 Reply

  Buna ziua ma numesc Maria si am o intrebare, am un copil de 12 ani si cind avea copilul un an si sapte luni mam separat de tatal sau va intreb daca poate primi pensia alimentara din urma

  • Buna ziua,

   Pensia alimentara nu poate fi stabilita de instanta decat dupa divort sau stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 38. Lotorosanu Alex 10 mai 2020 la 14:08 Reply

  Buna ziua
  Sunt o persoana cu handicap si am aflat recent ca firma la care lucrez ar trebui sa imi ofere un spor de 15% din salariul de baza conform legii 448 actualizata din hotararea 751/2018 din 20 septembrie.
  As dori sa stiu daca pot primi acesti bani retroactiv deoarece m-as fi asteptat sa aplice ei legea de cand a aparut.

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 11 mai 2020 la 14:12 Reply

   Buna ziua,

   Conform legii numai anumite venituri beneficiaza de sporul de 15%. In acest sens va rugam sa ne contactati la telefon 0728045888 sau pe mail av.cristianioan@gmail.com pentru a verifica exact aplicabilitatea masurilor in cazul dumneavoastra.

   O zi frumoasa!
   Avocat Cristian Ioan

 39. Anonim 6 decembrie 2020 la 13:30 Reply

  Buna ziua domnu avocat am și eu o întrebare sunt mama unui minor de 6 ani sunt căsătorită iar soțul ,eu cât și copilul avem acte și casa in Germania copilul este înscris acolo la grădiniță dar din cauza faptului că tatăl biologic a anulat procura de călătorie nu pot ieși din tara cu copilul.Intrebarea mea este având acte in Germania domiciliul nostru actual fiind acolo pot ieși din tara fara procura din partea tatălui având doar actele de reședință …reședința fiind domiciliul unic…Mulțumesc.

 40. Anonim 6 decembrie 2020 la 13:38 Reply

  Buna ziua domnu avocat am și eu o întrebare pt dumneavoastră sunt mama unui minor de 6 ani căsătorită iar soțul are domiciliul actualsi unic in Germania ,eu și copilul la fel copilul fiind înscris la grădiniță acolo ar trebui să înceapă grădiniță în ianuarie dar din cauza faptului că tatăl biologic a anulat procura mă ține pe loc în tara…întrebarea mea este cu documentele actuale care le am doveditoare asupra șederii în Germania pot ieși din tara fara procura de la tatăl biologic? Momentan suntem în proces pt dreptul de călătorie dar momentan a fost suspendat deoarece eu nu am putut ajunge in tara la data procesului din cauza situației actuale cu virusul covid.

 41. Anonim 6 decembrie 2020 la 13:40 Reply

  Buna ziua domnu avocat am și eu o întrebare sunt mama unui minor de 6 ani sunt căsătorită iar soțul ,eu cât și copilul avem acte și casa in Germania copilul este înscris acolo la grădiniță dar din cauza faptului că tatăl biologic a anulat procura de călătorie nu pot ieși din tara cu copilul.Intrebarea mea este având acte in Germania domiciliul nostru actual fiind acolo pot ieși din tara fara procura din partea tatălui având doar actele de reședință …reședința fiind domiciliul unic…Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: