DIICOT considera ca legea cartelelor telefonice prepay satisface toate criteriile de constitutionalitate

Alina Bica, procurorul sef al DIICOT, a inaintat Curcartele prepaytii Constitutionale a Romaniei punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, referitor la sesizarea formulata de Avocatul Poporului vizavi de Legea privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay.

Potrivit unui comunicat emis luni de reprezentantii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in sesizarea de neconstitutionalitate, Avocatul Poporului arata faptul ca, prin adoptarea acestei legi, se incalca prevederile mai multor articole din Constitutia Romaniei, respectiv art. 1 alin. (5), art. 26, art. 53 alin. 2 si art. 147 alin. 4.

DIICOT considera neintemeiate criticile formulate de Avocatul Poporului, subliniind ca legea satisface toate criteriile de constitutionalitate pentru a putea fi pusa in vigoare avand caracterul unei legi previzibile si accesibile”, se arata in comunicatul DIICOT.

Curtea Constitutionala a Romaniei a fost sesizata, in 9 iulie, de Avocatul Poporului, cu privire la neconstitutionalitatea legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice, pe motiv ca aceasta lege contravine unor prevederi constitutionale. Avocatul Poporului considera ca legea este in contradictie cu unele articole ale Constitutiei Romaniei, prin obligatia celui care cumpara o cartela prepay de a pune la dispozitia vanzatorului datele de identificare din buletin, pasaport, sau din permisul de conducere.

Sesizarea venita din partea Avocatului Poporului urmeaza sa fie discutata marti, 16 septembrie, de Curtea Constitutionala a Romaniei.

La inceputul lunii iulie a.c., Camera Deputatilor a adoptat – cu 195 de voturi „pentru”, 20 de voturi „impotriva” si 75 de abtineri – initiativa legislativa care obliga detinatorii de cartele telefonice prepay sa-si prezinte datele personale de identificare.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: avocatura.com

 

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , ,

Un gând despre „DIICOT considera ca legea cartelelor telefonice prepay satisface toate criteriile de constitutionalitate

  1. […] art. 2564 C.civ., de legăturile existente cu dreptul Uniunii Europene şi cu dispoziţiile din Constituţia României, credem că poate să fie afirmată valoarea intangibilă a drepturilor fundamentale ale omului ca […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: