O.U.G. privind completarea Statutului judecătorilor şi procurorilor

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 303 din data de 28 mai 2013 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 48/2013 pentru completarea art. 53 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Ordonanţa de urgenţă prevede că după alin. (5) al art. 53 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu următorul cuprins:

“(51) În cazul în care funcţiile de preşedinte sau vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ori de preşedinte de secţie devin vacante ca urmarstatutul magistratilore a expirării mandatului, candidatura se depune cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea mandatului, dar nu mai devreme de 60 de zile până la momentul în care funcţia urmează a se vacanta.”

Până în prezent, conform prevederilor legale, procedura de ocupare a funcţiilor de conducere vacante de la nivelul instanţei supreme s-a desfăşurat, în toate cazurile, după expirarea unui termen de 30 de zile de la vacantarea funcţiei, independent de cauza de încetare a mandatului.

În preambulul la actul normativ se menţionează că dată fiind importanţa funcţiilor de conducere de la nivelul ICCJ , este necesar ca, în caz de vacantare a funcţiei de conducere prin expirarea mandatului, să se reglementeze posibilitatea depunerii candidaturilor pentru funcţiile de conducere anterior momentului  împlinirii termenului pentru care sunt realizate numirile.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: juridice.ro

Tag-uri:, , , , , , , , , , , ,

2 gânduri despre „O.U.G. privind completarea Statutului judecătorilor şi procurorilor

  1. rupavili 29 mai 2013 la 17:03 Reply

    Un magistrat stie ca presiunea asupra lui ,este infractiune si trebuie sa o reclame ,de ce accepta si face greva tacerii ?

    Noi nu vrem adevarul pentru ca e mai dulce si mai confortabila minciuna care ne tine sclavi intr-o iluzie de viata fericita. Torturam oamenii curajosi pentru ca ne e frica de cuvintele lor, de curajul lor de probele lor care marturisesc un alt adevar despre trecutul omenirii, despre cine santem noi si despre cei care ne conduc. Monstrii Societatii

  2. […] ceea ce priveşte excepţia invocată de Guvern, aceea a lipsei calităţii procesuale a organizaţiei non-guvernamentale, CEDO a acceptat faptul că CRJ nu avea nici calitatea de victimă indirectă, nici pe aceea de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: