Piedone admite faptul ca ridicările de maşini sunt ilegale!

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că renunţă la colaborarea cu cele două firme care ridică maşini în sector şi că primăria va achiziţiona două platforme în acest scop, „utilizate strict pentru ridicarea maşinilor care perturbă buna desfăşurare a traficului rutier”.

Potrivit comunicatului primăriei, până în prezent, maşinile parcate neregulamentar în sector erau ridicate în baza unui contract încheiat între Direcţia Poliţie Locală Sector 4 şi două societăţi (S.C. Autosal Expert S.R.L. şi S.C. Euronautica Motors S.R.L.,ridicari auto n.r.).

În măsura în care, odată cu 15 ianuarie 2015, respectivul contract va înceta de drept, Piedone a decis să nu mai continue respectiva colaborare şi să nu mai agreeze prestarea acestui serviciu de către oricare altă societate comercială de profil.

Totuşi, pentru respectarea Codului Rutier, a legislaţiei care impune sancţionarea parcării în loc nepermis, cât şi a normelor de convieţuire socială, începând de anul viitor, activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar va fi desfăşurată cu sprijinul Poliţiei Locale Sector 4, anunţă primăria de sector.

Însă, spun autorităţile locale, vor fi ridicate strict autovehiculele care blochează intersecţiile, accesul în instituţii de interes public sau local, staţiile RATB, spitale, şcoli.

„Prin Poliţia Locală Sector 4 vom achiziţiona două utilaje tip platformă, care vor fi utilizate strict pentru ridicarea maşinilor care perturbă buna desfăşurare a traficului rutier, în spiritul respectării literei legii şi a drepturilor cetăţeanului”, declară Piedone, citat în comunicat.

La momentul aparitiei acestui comunicat in sectorul 4 masinile sunt ridicate fara a se respecta dispozitiile legale.

Cum de altfel admite si primarul Cristian Popescu Piedone, in prezent se ridica masinile excedand cadrul legal. In ciuda faptului ca Hotararea de Consiliu Local care reglementeaza la nivelul sectorului 4 aceasta activitate a fost infirmata de multe ori in instanta, sunt ridicate masini care nu stanjenesc circulatia auto sau pietonala.

in conditiile in care primarul declara ca din 2015 nu vor mai fi ridicate decat autovehiculele care blochează intersecţiile, accesul în instituţii de interes public sau local, staţiile RATB, spitale, şcoli, este lesne de inteles ca in prezent se exced dispoziţiile Codulul Rutier.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: Mediafax

 

 

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: