Apple renunţă la acţiunea în justiţie în cazul celui mai recent telefon Samsung

Gigantul informatic american Apple a acceptat să renunţe la acţiunea în justiţie împotriva rivalului Samsung cu privire la cel mai recent telefon al acestuia, după ce producătorul sud-coreean a dat asigurări că nu va vinde modappleelul în SUA, informează AFP.

„Apple va accepta, fără a pretinde daune interese, să îşi retragă cererea de a include Galaxy S III Mini în acest litigiu, date fiind declaraţiile Samsung potrivit cărora nu va fabrica, utiliza, oferi, vinde sau importa acest produs în SUA”, explică gigantul informatic american, într-un document înregistrat pe lângă tribunalul federal din San Jose, California.

Apple ceruse luna trecută includerea unei întregi serii de telefoane multifuncţionale ale Samsung în litigiul său cu firma sud-coreeană.

Prima fază a confruntării Apple/Samsung a fost câştigată de compania americană prin avocaţii săi la 24 august, când justiţia din SUA a stabilit că Samsung a încălcat drepturi de proprietate intelectuală ale Apple, condamnând producătorul sud-coreean la despăgubiri de 1,049 miliarde de dolari.

Cele două grupuri sunt în concurenţă directă pe piaţa de globală de smartphone-uri şi tablete informatice, Samsung ocupând poziţia de lider pe piaţa de smartphone-uri, iar Apple pe cea de tablete.

SURSA: agerpres

Tag-uri:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: