MĂSURI EUROPENE PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR ONLINE

Comisia Europeană a informat că a început de curând să coordoneze verificarea platformelor și a anunțurilor publicitare online („sweep”), pentru a evita expunerea consumatorilor din UE la conținuturi care promovează afirmații false sau produse înșelătoare, potrivit unui comunicat.

Aceste controale vor fi efectuate de Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor (CPCNetwork) a autorităților naționale.

Această acțiune comună a dat deja rezultate bune. De exemplu, în martie, numai AliExpress a îndepărtat peste 250.000 de oferte de vânzare suspecte, în timp ce eBay a blocat sau îndepărtat peste 15 milioane de oferte de vânzare care încălcau politicile grupului privind coronavirusul. În paralel, Comisia a fost în contact și cu mai multe asociații profesionale reprezentând principalele organizații din domeniul comerțului electronic și al publicității online, pentru a garanta acțiuni coordonate și eficiente.

Sursa: https://www.juridice.ro/681640/comisia-europeana-noi-masuri-pentru-a-proteja-consumatorii-online-in-contextul-covid-19.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: