SUEDIA. CENTRUL NAȚIONAL DE SERVICII GUVERNAMENTALE, AMENDAT PENTRU ÎNCĂLCAREA GDPR

Autoritatea suedeză pentru protecția datelor a impus o amendă administrativă de aproximativ 18.700 de euro Centrului Național de Servicii Guvernamentale pentru că nu a notificat la timp părțile afectate, precum și autoritatea pentru protecția datelor despre o încălcare a datelor cu caracter personal, potrivit unui comunicat.

Autoritatea a inițiat o anchetă împotriva Centrului Național de Servicii Guvernamentale după ce a primit o serie de notificări privind încălcarea protecției datelor cu caracter personal referitoare la o eroare în sistemul IT pentru administrarea salariului. Eroarea a implicat posibilitatea accesului neautorizat la datele cu caracter personal atât ale personalului autorităților care utilizau sistemul, cât și ale personalului Centrului.

Autoritatea pentru protecția datelor a menționat că a durat aproape cinci luni până când Centrul Național de Servicii Guvernamentale a notificat părțile interesate cu privire la încălcarea care a avut loc.

Sursa: https://www.juridice.ro/681646/suedia-centrul-national-de-servicii-guvernamentale-amendat-pentru-incalcarea-gdpr.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: