Ordonanţa privind Contractul de finanţare a magistralei 5 metrou, Drumul Taberei-Pantelimon, aprobată de Senat

Plenul Senatului a adoptat, în şedinţa de luni, proiectul ordonanţei Guvernului nr. 11/2013 pentru aprobarea Contractului de finanţare între România şi Banca Europeană de Investiţii, aferent proiectului de modernizare a metroului din Bucureşti – magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, tronsonul Drumumetroul Taberei-Universitate.

Proiectul de lege, aprobat cu majoritate de voturi de plenul Senatului, are ca obiectiv includerea cheltuielilor neeligibile, respectiv taxe, impozite şi alte costuri, aferente Proiectului de modernizare a metroului, percepute pe teritoriul României, în bugetul anual al Metrorex, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Potrivit textului proiectului, sursele de finanţare ale Proiectului de modernizare a metroului au fost prevăzute astfel – 395.000.000 euro din împrumutul BEI şi 488.000.000 euro din bugetul de stat.

‘Motivul emiterii actului normativ constă în necesitatea reglementării plăţii cheltuielilor neeligibile. Potrivit practicii finanţatorului, costul proiectului prevăzut în contractul de finanţare, respectiv 883.000.000 euro, reprezintă valoarea netă a proiectului. Prin urmare, taxele, impozitele şi alte costuri percepute pe teritoriul României se adaugă la costul net şi se vor asigura anual de la bugetul de stat, prin includerea acestor sume în bugetul anual al SC Metrorex SA, prin bugetul Ministerului Transporturilor, pe toată durata de implementare a Proiectului, cu încadrarea în limitele alocate anual de la bugetul de stat’, arată documentul citat.

Proiectul de lege are un caracter ordinar şi a fost dezbătut de Senat în calitate de Cameră decizională.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: agerpres

Tag-uri:, , , , , , , , , ,

Un gând despre „Ordonanţa privind Contractul de finanţare a magistralei 5 metrou, Drumul Taberei-Pantelimon, aprobată de Senat

  1. […] declararea insolventei, se mentioneaza intr-un proiect de lege care a fost adoptat tacit de Senat, in sedinta de luni. Mai exact, acestea vor putea apela la procedura de insolventa numai in anumite […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: