DIICOT – Rețea româno-israeliană pentru trafic de celule umane

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti, impreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. şi  B.C.C.O. Bucureşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni români şi israelieni, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de celule de origine umană.trafic celule

În acest sens, procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti.

Se reţine că membrii grupării, reprezentanţi ai unei clinici private din municipiul Bucureşti, împreună cu cetăţeni israelieni specialişti în domeniul reproducerii asistate, au obţinut beneficii financiare considerabile din activitatea infracțională, constând în procurarea materialului genetic necesar realizării procedurilor ce presupun  fertilizarea „in vitro”, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.

Învinuiţii au racolat, prin diverse mijloace, persoane de sex feminin care, în schimbul sumei de 600 de Euro, şi-au dat acordul  în vederea urmării procedurilor ce presupun extracţia de ovocite, materialul genetic obţinut fiind utilizat ulterior la realizarea de embriotransferuri, în beneficiul unor persoane aflate în dificultate de a procrea pe cale naturală şi care doreau să fie  supuse, contra cost, tehnicilor de reproducere umană asistată.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de celule de origine umană,  prevazute de art. 7 alin. 1 din Legea 39/2003 şi art. 158 alin. 1 din Legea 95/2006.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor proceda la audierea învinuiţilor şi vor dispune măsurile legale în cauză după finalizarea audierilor.

La realizarea acțiunii procurorii DIICOT au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul  Jandarmeriei Române.

Suportul informativ a fost asigurat de către DGIPI.

Facem precizarea ca faptele învinuiților urmează a fi analizate prin raportare la dispozițiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumția de nevinovăție.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: diicot.ro

Tag-uri:, , , , , , , ,

2 gânduri despre „DIICOT – Rețea româno-israeliană pentru trafic de celule umane

  1. […] – cetăţeni români născuţi între 1919 şi 1988 – au fost recunoscuţi toţi de ancheta oficială deschisă după căderea regimului comunist drept victime ale represiunii sau urmaşi ai […]

  2. […] Bica, procurorul sef al DIICOT, a inaintat Curtii Constitutionale a Romaniei punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: