Ambasadorul Olandei, interesat de calendarul implementării codurilor şi de demersurile pentru a asigura intrarea în vigoare la datele anunţate

Ambasadorul Olandei în România, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, s-a arătat interesat joi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, de calendarul implementării codurilor şi de demersurile MJ, pentru a asigura iolandantrarea în vigoare la datele anunţate.

Potrivit unui comunicat al MJ postat pe site-ul instituţiei, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a primit joi, vizita ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel.

„Ministrul Justiţiei a prezentat măsurile luate de Guvern în cursul anului trecut, precum şi pe cele planificate pentru acest an, în cadrul mai larg al Memorandumului privind pregătirea sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri, adoptat în septembrie 2012. Cu privire la ultimul raport MCV, cei doi oficiali au discutat despre îmbunătăţirea laturii de cooperare care trebuie să caracterizeze legăturile dintre România şi Comisia Europeană, pe de o parte şi statele membre UE, pe de altă parte”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că în acest context ambasadorul şi-a manifestat întreaga deschidere pentru derularea de proiecte de colaborare între cele două state, de natură a determina înregistrarea de progrese substanţiale în vederea îndeplinirii tuturor condiţionalităţilor MCV.

„Cu privire la perspectivele financiare, s-a agreat ideea ca justiţia să figureze printre domeniile beneficiare de fonduri europene. Realizarea unei infrastructuri solide a statelor membre UE este condiţionată de o bună infrastructura a sistemelor judiciare”, mai precizează MJ.

SURSA: agerpres

Tag-uri:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: