Raport al Curţii de Conturi: Direcţii de asistenţă socială din Bucureşti au plătit indemnizaţii unor persoane decedate

Dcurtea de conturiirecţiile generale de asistenţă socială din unele sectoare din Bucureşti au efectuat plăţi de ajutoare sociale pe numele unor persoane decedate, potrivit Raportului finanţelor publice locale pe 2011, elaborat de Curtea de Conturi.

De exemplu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a achitat nelegal suma de 18 mii lei, reprezentând drepturi ale persoanelor cu handicap şi indemnizaţii de însoţitor acordate unor persoane decedate.

Şi în sectorul 4 inspectorii Curţii de Conturi au descoperit plata nejustificată a sumei de 52 mii lei de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 pentru indemnizaţii de însoţitori acordate unor persoane cu handicap, ulterior datei decesului.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a plătit suma de 110 mii lei, cu titlul de drepturi băneşti ale persoanelor cu handicap, în perioada 27 septembrie 2010 şi 31 decembrie 2011, unor familii sau reprezentanţii legali, după decesul persoanelor beneficiare.

“În timpul verificărilor, s-a recuperat suma de 66 mii lei şi a fost virată pe destinaţiile legale, iar pentru restul sumei au fost întreprinse măsuri în vederea recuperării sumelor achitate nelegal”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Pe de altă parte, raportul menţionează nevirarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 la bugetul de stat a sumei de 62 mii lei, reprezentând diferite tipuri de prestaţii sociale acordate persoanelor cu handicap, ulterior datei decesului acestora şi care au fost menţinute în conturi de mandat.

În timpul auditului suma a fost virată la buget, se menţionează în raport.

SURSA: gandul.info

Tag-uri:, , , , , , , ,

2 gânduri despre „Raport al Curţii de Conturi: Direcţii de asistenţă socială din Bucureşti au plătit indemnizaţii unor persoane decedate

  1. […] totală a ajutoarelor de stat prevăzute la art. 1 este de 116.317 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita […]

  2. […] iar ulterior a fost diagnisticat cu retard sever, (IQ 30) şi HIV, fiind încadrat în categoria „handicap sever”. Ulterior a dezvoltat o patologie asociată – tuberculoză, pnoumonie şi hepatită. În 1992 […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: