India: Avocatii din New Delhi refuză să-i apere pe suspecții de viol

Avocaţii tribunalului unde se va desfăşura procesul a şase bărbaţi acuzaţi de violarea şi uciderea unei studente într-un autobuz din New Delhi boicotează procesul şi refuză să-i aindiapere pe aceştia.

Audierile trebuie au avut loc joi, 3 ianuarie la tribunalul districtual Saket din New Delhi, unde poliţia a prezentat un dosar de 1.000 de pagini împotriva grupului de şase bărbaţi, scrie France24. Deși presa a avut acces la o parte din dezbateri, cei cinci nu erau prezenți când ziariștilor li s-a permis să asiste.

„Am decis că niciun avocat nu îi va apăra pe acuzaţii de viol întrucât este imoral să aperi acest caz”, a anunţat Sanjay Kumar, avocat şi membru al baroului Saket.

Kumar a precizat că cei 2.500 de avocaţi ai tribunalului au decis să stea deoparte, ceea ce înseamnă că Guvernul va fi nevoit să numească avocaţi din afară pentru acuzaţi.

Madan Lal, preşedinte fondator al baroului Saket, a explicat că este un gest „simbolic” ce reflectă oroarea naţională stârnită de natura îngrozitoare a faptei.

Cinci bărbaţi vor fi acuzaţi de viol, crimă şi răpire, iar procurorii vor cere pedeapsa capitală. Un al şaselea, despre care se crede că are sub 18 ani, ar putea fi judecat la tribunalul juvenil. Poliţia a anunţat că face teste pentru a-i determina vârsta.

Violul fetei de 23 de ani a declanşat proteste violente în India, oamenii reclamând abuzul femeilor şi crimele sexuale, deseori neraportate poliţiei sau ignorate de autorităţi.

SURSA: ziare.com

Tag-uri:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: