
Procedura falimentului este o procedura complexa care are ca scop lichidarea activelor unei societati comerciale aflate in incapacitate de plata. In cadrul acestei proceduri, administratorul societatii poate fi tras la raspundere.
Potrivit legii, administratorul poate fi tras la raspundere pentru daunele suferite de creditori in urma administrarii defectuoase a societatii comerciale aflate in procedura de faliment. De asemenea, administratorul poate fi tras la raspundere pentru neindeplinirea obligatiilor sale, precum neplata taxelor sau neefectuarea platilor catre furnizori.
Pentru a putea atrage raspunderea administratorului, trebuie sa existe o actiune in justitie intentata de catre creditorii sau lichidatorii societatii. In cadrul acestei actiuni, se va analiza activitatea administratorului si se va stabili daca acesta a administrat societatea in mod corespunzator. Daca se constata ca administratorul a administrat societatea in mod defectuos, el poate fi tras la raspundere si poate fi obligat sa plateasca daunele suferite de creditori.
Este important de retinut ca atragerea raspunderii administratorului se poate face doar daca acesta a avut un rol semnificativ in administrarea societatii comerciale aflate in procedura de faliment. In cazul in care administratorul a respectat obligatiile legale si a administrat societatea in mod corespunzator, el nu poate fi tras la raspundere.
Prin urmare, administratorul societatii comerciale aflate in procedura de faliment poate fi tras la raspundere pentru daunele suferite de creditori in urma administrarii defectuoase a societatii sau pentru neindeplinirea obligatiilor sale. Pentru a putea atrage raspunderea administratorului, trebuie sa existe o actiune in justitie intentata de catre creditorii sau lichidatorii societatii. Atragerea raspunderii poate fi facuta doar daca administratorul a avut un rol semnificativ in administrarea societatii.
Tag-uri:avocat, avocat bucuresti, avocat cristian ioan, avocati online
Lasă un răspuns