Românii condamnaţi în Belgia vor putea să-şi execute pedepsele alternative în ţară

Optsprezece magistraţi români vor veni săptămâna viitoare la Palatul de justiţie din Mons şi zece dintre colegii lor belgieni se vor deplasa apoi în România pentru a pregăti ‘recunoaşterea reciprocă a pedepselor’, impusă de legea europeană, relatează miercuri cotidianul La Capitale, din Bruxelles.condamnare

‘Recunoaşterea reciprocă a pedepselor’ va permite unui străin condamnat în Belgia să execute o pedeapsă alternativă în ţara sa de origine şi unui belgian condamnat în străinătate să-şi ispăşească condamnarea în Belgia. Prin pedeapsă alternativă se înţelege eliberare condiţionată, brăţară electronică sau muncă în folosul comunităţii, notează cotidianul.
Aplicarea în legea belgiană a prevederilor europene privind recunoaşterea reciprocă a pedepselor ar urma să ducă, pe termen lung, la decongestionarea închisorilor locale.
‘Când văd proporţia străinilor din închisorilor noastre, de 45%, îmi spun că aceştia sunt suprareprezentaţi’, a afirmat Annie Devos, directoarea generală a instanţelor belgiene. Între o pedeapsă alternativă a cărei executare nu este garantată şi condamnarea la închisoare, judecătorii aleg în prezent a doua variantă, ceea ce duce la aglomerarea închisorilor.
Un număr de 295 de români se aflau, în 2011, în închisorile belgiene. Alte 131 de dosare care implică cetăţeni români au fost deschise din ianuarie 2012 în instanţele belgiene, notează La Capitale.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: agerpres

Tag-uri:, , , , , , , , ,

Un gând despre „Românii condamnaţi în Belgia vor putea să-şi execute pedepsele alternative în ţară

  1. […] acelaşi timp,  s-a arătat că prin menţinerea condamnării la moarte a lui Constantin Rauta este încălcat inclusiv Tratatul Uniunii Europene, alături de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: