AMR, proces la Curtea de Apel București pentru revocarea din funcţie a membrilor CSM Ghica şi Danileţ

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) anunţă că a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, prin care solicită judecătorilor să oblige Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să îi revoce din funcţie pe Alina Ghica şi Cristi Danileţ, membrii ai CSM.amr

„Având în vedere sfidarea dispoziţiilor legale şi nesocotirea votului exprimat de peste 1.600 de judecători de către Consiliul Superior al Magistraturii, (…) AMR a registrat vineri, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, sub nr. 1309/2/2013, o acţiune prin care solicită obligarea CSM să pronunţe de îndată o hotărâre de revocare din funcţie a celor doi membri”, se arată într-un comunicat al AMR remis vineri AGERPRES.

AMR transmite că, separat, s-a formulat o altă solicitare, în temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresată Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentând procedura prealabilă.

„Asociaţia Magistraţilor din România, prin demersurile menţionate mai sus, înţelege să fie alături de toate adunările generale de la nivelul instanţelor care au declanşat şi continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM şi să acţioneze, în numele membrilor săi, pentru reintrarea în legalitate şi respectarea legii de către Consiliul Superior al Magistraturii„, mai declară AMR.

Asociaţia Magistraţilor din România cere Consiliul Superior al Magistraturii, să pună capăt „încercărilor de tergiversare” a finalizării procedurii de revocare a membrilor aleşi Alina Ghica şi Cristi Danileţ, „întrucât nu este în puterea acestei instituţii să cenzureze votul exprimat de judecători”.

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat pe 13 februarie discutarea solicitărilor venite din partea adunărilor generale ale instanţelor privind revocarea din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

CSM a amânat acest punct de pe ordinea de zi pentru ca documentele să fie analizate de Comisia nr. 2 – Eficientizarea activităţii Consiliului Superior al Magistraturii şi a instituţiilor coordonate, parteneriatul cu instituţiile interne şi societatea civilă.

Potrivit unui comunicat de presă al Judecătoriei Vâlcea din 23 ianuarie, 135 de judecători din ţară s-au pronunţat în legătură cu revocarea lui Danileţ, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat.

În 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a anunţat că un număr de 424 de judecători de la 13 Curţi de Apel din ţară au votat pentru revocarea din CSM a judecătorului Alina Ghica şi că doar 39 de magistraţi au fost împotriva măsurii.

Cabinetul de Avocat „Cristian Ioan” vă oferă servicii juridice complete, practicând onorarii foarte avantajoase.

SURSA: agerpres

Tag-uri:, , , , , , , , ,

4 gânduri despre „AMR, proces la Curtea de Apel București pentru revocarea din funcţie a membrilor CSM Ghica şi Danileţ

  1. […] nepotul legitim al Regelui Carol al II-lea. Motivarea sentinţei a durat aproape un an. Decizia magistraţilor români este definitivă şi irevocabilă şi reprezintă o recunoaştere a sentinţei pronunţate de […]

  2. […] delegaţia română au făcut parte secretari de stat din Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice, co-agentul guvernamental român […]

  3. […] CSM a subliniat că, la 24 iunie, Secția pentru judecători a hotărât sesizarea Inspecției […]

  4. […] supremă a dat această decizie, după ce a fost sesizată de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru rezolvarea unei probleme de drept într-un dosar penal, în care un medic […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: