CONSULTAȚIE JURIDICĂ

Avocat Cristian Ioan

Această secțiune a fost special creată pentru ca problemele dumneavoastră să-și găsească soluționarea corect și rapid. Vă putem răspunde cu privire la o multitudine de situații juridice ce pot interveni în viața personală sau profesională. Instituțiile dreptului asupra cărora acordăm asistență sunt dreptul familiei, drept societar, drept comercial, drept succesoral, drept financiar, drept bancar, consultanță cu privire la atacarea proceselor-verbale de contravenție, drept administrativ, drept civil in ceea ce privește redactarea, executarea contractelor și problemele litigioase izvorâte din acestea, probleme imobiliare (case și terenuri), executare silita. De asemenea, acordăm consultanță și în probleme de drept penal, cu precădere așa-zisele infracțiuni ale „gulerelor albe” (infracțiuni economice).

Așa că nu vă feriți a scrie situația dumneavoastră aici; în cel mai scurt timp veți primi un răspuns competent!

156 de gânduri despre „CONSULTAȚIE JURIDICĂ

  1. Maria 16 decembrie 2012 la 12:46 Reply

    Va rog sa-mi dati cateva * privind posibilul divort dintre EA romanca cu rezidenta in Hobart Tasmania Australia si EL australian, casatoria fiind incheiata in Hobart, in anul 2009, la mijloc fiind un copil de aproape 2 ani, nascuta acolo, si inca nedeclarata cetatenia romana a copilului.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 decembrie 2012 la 12:48 Reply

      In ceea ce priveste amanuntele pe care le doriti, ar trebui ca situatia sa fie explicata mai in detaliu. In principiu, ceea ce va pot spune este ca legea care guverneaza divortul in aceasta cauza este cea australiana conform dispozitiilor legii 105/1992. Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la adresa de mail av.cristianioan@gmail.com.

  2. lavinia 16 decembrie 2012 la 12:50 Reply

    As dori sa stiu daca cererea de divort, depusa de unul dintre soti, poate fi anulata de catre celalalt sot, pe motivul unei boli incurablile. De asemenea, daca as dori sa stiu daca sotul parat poate solicita amanarea termenului de judecata si daca sotia, renunta odata la actiunea de divort, poate reintroduce o alta dupa o perioada de timp.
    Multumesc mult!

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 decembrie 2012 la 13:52 Reply

      La intrebarea dvs. voi incepe prin a va raspunde ca anularea unei cereri de chemare in judecata poate fi pronuntata de catre instanta numai in masura neplatii de catre cel care a introdus-o a taxei de timbru datorata bugetului local. In ceea ce priveste amanarea judecarii cauzei, aceasta poate fi solicitata, dar pentru motive intemeiate si strict enumerate de legea procedurala. Cum divortul nu este o actiune prescriptibila, aceasta poate fi reformulata ori de cate ori cel ce o introduce considera reletiile de familie destramate iremediabil.

  3. BabyPedia 9 ianuarie 2013 la 20:10 Reply

    Buna ziua, am si eu nevoie de cateva lamuriri. Tocmai mi-a fost pusa proprire pe venit (in urma unei hotarari de executare) iar compania la care lucrez a decis sa-mi opreasca o treime din salariu. Vreau sa stiu daca proprirea de 1/3 este discutabila sau poate fi intr-un procent mai mic si care ar fi caile de a face acest lucru? Legal stiu ca 1/3 este maximul admis. Cum se stabileste procentul din venit care revine bancii? Multumesc.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 9 ianuarie 2013 la 22:53 Reply

      Bună seara,

      În condiţiile în care există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă sau un alt titlu executoriu împotriva dumneavoastră, cota în care este potrit venitul nu mai poate fi pusă în discuţie. Procentul se stabileşte în conformitate cu dispoziţiile art. 409 cod procedură civilă care dispune astfel:„Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
      a) până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii;
      b) până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
      Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
      Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
      Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
      Urmărirea drepturilor menţionate la alin. 4 se va putea face în limita a 1/2 din cuantumul acestora.
      Sumele reţinute potrivit alin. 1-4 se eliberează sau se distribuie potrivit art. 562 şi următoarele.
      Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii”
      .
      Prin urmare, într-adevăr, 1/3 din venit este maximul admis de lege în cazul dumneavoastră, însă stabilirea unui cuantum inferior se poate admite de către instanţă numai în situaţii deosebite, probate de partea interesată în faţa instanţei de judecată. În condiţiile în care deja există o hotărâre judecătorească pusă în executare şansa acestei probaţiuni era în cadrul procesului finalizat.

  4. BabyPedia 10 ianuarie 2013 la 00:41 Reply

    Am inteles. Multumesc frumos pentru lamuriri si o sapatamana cat mai usoara va doresc!

  5. Eduard Incze 6 martie 2013 la 02:57 Reply

    Buna ziua!
    Ma numesc Eduard si v-as ruga a-mi da un sfat in legatura cu demersurile pe care le am de facut in cazul unui divort!
    Situatia se prezinta astfel:sunt casatorit din Iulie 2012 si locuiesc in Germania de mai bine de 6 ani.Sotia mea este din Iasi si in urma casatoriei am stabilit de comun acord sa locuim in Germania,insa la putin timp au intervenit probleme in relatia noastra pe fondul incompatibilitatii si astfel ea(sotia) a plecat in Anglia unde de altfel se afla si acum.Am stabilit de comun acord sa divortam si pt ca nu aveam suficient timp i-am propus ei sa faca demersurile.De curand am primit o citatie de la avocatul ei din care reiese faptul ca in aprilie avem termenul de judecata si in care se precizeaza motivul divortului si anume:”paratul a parasit domiciliul conjugal in urma neintelegerilor” si ca va trebui sa platesc cheltuielile de judecata.Realitatea e cu totul alta…Ea a fost cea care a plecat,si nu pt ca i-am dat motive,pur si simplu nu mai suportam egoismul si individualismul de care dadea dovada.
    Intrebarea e:”care ar fi cel mai la simplu mod de a solutiona aceasta problema a divortului fara a fi nevoit sa vin in Romania si fara cheltuieli mari,avand in vedere situatia precara in care ma aflu momentan(financiara)?
    Am sunat-o de curand si mi-a spus ca ea a pledat pt motivul incompatibilitatii si ca avocatul ar fi spus ca nu e suficient si ca ea l-ar fi imputernicit sa faca ce crede ca e mai bine..cat despre cheltuieli,stabilisem ca avocatul sa ne reprezinte pe amandoi si costurile sa fie impartite egal!Mai precizez ca nu avem bunuri de impartit,copii sau alte pretentii!!!

    Va multumesc anticipat!!!
    Cu respect,

    Eduard

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 6 martie 2013 la 09:20 Reply

      Buna ziua,

      Va voi raspunde incepand cu sfarsitul, si anume: avocatul nu va poate reprezenta pe amandoi intr-un divort. De altfel, in nici o cauza in care partile au interese diferite (nu neaparat contrare), un avocat nu poate reprezenta doua astfel de parti. In alta ordine de idei puteti angaja avocat si, avand in vedere faptul ca locuiti in strainatate nu este necesara prezenta dvs. la fiecare termen de judecata (regula este prezenta obligatorie, iar in cazul dvs. este o exceptie). In felul acesta ati putea reduce costurile cu deplasarea la fiecare termen de judecata (Hamburgul e departe de Iasi! Am dreptate?). In ceea ce priveste motivele cred ca ele au fost deja aratate in cererea de chemare in judecata pentru divort facuta de sotia dvs. Documentul intitulat „citatie” nu l-ati primit de la avocatul sotiei, ci de la instanta de judecata. In cazul acesta probabil ati primit si actiunea de divort atasata. Dupa cum veti observa in partea din stanga sus a citatiei veti gasi un numar de dosar, probabil 4569/245/2013 si numele insantei: Judecatoria Iasi, iar termenul de judecata este 12.04.2013. Pentru mai multe detalii si pentru a-mi confirma datele prezentate va rog sa ma contactati telefonic la numerele de telefon aflate la sectiunea „Contact”.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  6. Oancea 12 martie 2013 la 09:50 Reply

    Buna ziua! Va pot contacta telefonic?

  7. Anonim 12 martie 2013 la 16:24 Reply

    Va multumesc din suflet pentru tot! Un avocat si un om de exceptie!

  8. Oancea 12 martie 2013 la 16:26 Reply

    Va multumesc din suflet pentru tot! Un avocat si un om de exceptie! De apreciat, mai rar astfel de oameni!

  9. loredana popa 21 martie 2013 la 15:17 Reply

    Buna ziua! Am si eu o nelamurire privind timbrul verde, si anume: in urma unui partaj voluntar mi-a revenit si un autovehicul Dacia SN din 2002. Imi doresc sa trec auto pe numele meu, dar nu inteleg daca este necesara achitarea timbrului de mediu.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 21 martie 2013 la 15:33 Reply

      Buna ziua,

      In cazul dumeavoastra, in conformitate cu dispozitiile art. 8 alin. 1 litera f) din OUG 9/2013 privind timbrul de mediu, nu se plateste timbrul de mediu in cazul in care autoturismul este dobandit prin partaj.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  10. loredana popa 21 martie 2013 la 15:54 Reply

    Va multumesc! Cea mai buna veste din ultimul timp

  11. Cabinet de Avocat Cristian Ioan 21 martie 2013 la 16:14 Reply

    Cu placere! Ma bucur ca pot fi de ajutor!

  12. Tasca Octav 25 martie 2013 la 21:55 Reply

    Buna seara, in august 2009 am depus la CEDO o plângere împotriva României( art.6 /1 si art.1 protocol 1) privind legea 10 /2001 teren confiscat in anul 1948. După ce am parcurs toate etapele de judecată in România, la doua Instanțe respectiv Fond si Apel am câștigat iar la Recurs am pierdut procesul.
    CEDO mi-a admis cererea , ulterior am primit mai multe raspunsuri privind stadiul dosarului, in Septembrie 2012 mi s-a propus a accepta semnarea Declarației Unilaterale însemnand a accepta suma de 1400 € din partea statului Roman, am respins oferta si-am solicitat continuarea solutionarii cererii pe calea procedurii judiciare.
    Astăzi 25.03.2013 am primit răspunsul CEDO ca cererea va fi radiata in conformitate cu art.37/1 (C) din Conventi si declara restul cererilor inadmisibile . Rezultand ca aceasta parte a cererilor trebuie sa fie respinsă in temeiul art35/1/3/4 din Conventie.
    Mentionez ca cererea a fost judecată de catre un comitet (Committee) așa cum reiese din decizia primită de la CEDO .
    Va rog sa mă sfatuiti dacă exista cale de atac procedurala fata de aceasta decizie CEDO . Multumesc frumos !

  13. Tasca Octav 26 martie 2013 la 21:33 Reply

    Buna seara, nici un răspuns la cele de mai sus ? Sa va contactat telefonic…

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 27 martie 2013 la 09:17 Reply

      Buna ziua,
      Din pacate, in cazul dvs. nu mai aveti nici o cale de atac. Explicatia ar fi mai lunga, insa concluzia este aceiasi. Daca doriti, pentru mai multe amanunte ma puteti contacta telefonic.
      Cu repspect,
      Avocat Cristian Ioan

  14. Anonim 27 martie 2013 la 10:01 Reply

    Buna ziua,
    multumesc pentru raspuns si obiectivitate dnl.avocat.
    pentru a nu deranja ,as dori sa-mi spuneti cand sunteti disponibil, sa va cotactez telefonic.Am inteles ca ar mai fi o posibilitate de, deschidere a unui nou proces in tara, dupa aparitia noi legi a retrocedarilor pe care guvernul o pregateste.
    Va rog sa ma scuza ti daca nu am folosit termenii juridici.
    Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
    Sa aveti o zi frumoasa
    Octav Tasca

  15. Anonim 27 martie 2013 la 10:19 Reply

    buna ziua ,
    Va multumesc pentru raspuns si obiectivitate .
    Va rog dnl.avocat pentru a nu deranja, daca puteti sa-mi spuneti orele la care va pot suna telefonic .
    Am inteles ca mai exista o posibilitate de a deschide un nou proces in tara dupa aparitia noii legi privind retrocedarea pe care guvernul o pregateste.
    Astept raspunsul dumneavoastra.
    o zi frumoasa va doresc.
    Octav Tasca

  16. gabriela 30 martie 2013 la 11:15 Reply

    Buna ziua, as dori sa va intreb
    si eu ceva am fost implicata intr-un
    caz de un presupus furt de niste brichete de la un depozit,
    eu lucram cu aceasta firma la domiciliu puneam etichete pe
    brichete faceam felicitari etc. si am fost intr-o zi sa-mi
    iau bani pe ce am lucrat de la ei de la firma eu stand afara o
    angajata a iesi sa fumeze si ma vazut acolo….aceasta care i-ar fi
    spus patronului ca ma vazut pe mn afara si a declarat ca eu eram afara
    si ma uitam pe geam,
    peste cateva zile un angajat al firmei ar fi gasit intr-un magazin
    brichete de la ei si i-ar fi spus patronului el a depus plangere
    ca eu si verioara mea care lucra la ei la birou le-am fi vandut si
    tinand cont ca nu numai eu lucram la domiciliu ci multe alte persoane
    si un angajat care le ridica controla fiecare cutie daca sunt intregi
    si povestindumi ca la o familie ar fi gasit lipsa brichete in cutie.
    si am rugat politistul sa-mi trimita dosarul mai departe deoarece ma
    chema incontinu sa dau aceasi declaratie de 10 ori, si acum trebuie
    sa ma prezint la parchetul de langa judecatoria buftea si as vrea
    sa stiu daca nu exista nici o dovada decat declaratia acelei persoane
    se incheie dosarul? deoarece brichetele care le-ar fi gasit la magazin
    nu se pot justifica ca sunt date de mine. si daca ar fi necesar sa-mi
    iau un avocat care sa ma insoteasca deoarece vorbiti in alti termeni
    noi nu stim sa ne facem atat de bine intelese precum vorbeste un avocat.
    Va multumesc mult si va rog sa-mi raspunde-ti si mie deoarece marti trebuie sa ma duc.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 31 martie 2013 la 23:44 Reply

      Buna ziua,

      In primul rand, din putinele informatii pe care mi le-ati furnizat nu pot trage concluzia savarsirii sau nu a vreunei infratiuni. In ceea ce priveste incheierea dosarului, faptul ca sunteti chemata la parchet NU inseamna nici pe departe ca acesta se incheie. Din experienta va pot spune ca fiind chemata de mai multe ori la politie si apoi la parchet poate insemna ca exista si alte probe impotriva dvs, decat o simpla plangere penala sau o declaratie de martor. Nu va sfatuiesc sa mergeti singura la parchet. Deja ati gresit ca ati dat declaratiile de la politie fara a fi asistata de un avocat. Macar in ceasul al doisprezecelea puteti schimba aceasta situatie si va sfatuiesc sa nu va duceti la parchet fara a fi asistata de un avocat. Pentru mai multe detalii va sugerez sa ma contactati telefonic la numerele de telefon din sectiunea „CONTACT”.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  17. Anonim 1 aprilie 2013 la 17:02 Reply

    As dori sa stiu daca neacordarea transferului consimtit pentru restrangere de activitate poate fi anulata. Marturisesc ca sunt invocate vicii de alcatuire ale dosarului.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 2 aprilie 2013 la 10:06 Reply

      Buna ziua,

      Pentru a va putea raspunde imi sunt necesare mai multe detalii. In aceasta situatie va rog sa ma contactati pentru a mi le furniza.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  18. Anomin 1 aprilie 2013 la 19:05 Reply

    Buna ziua!
    Acum cativa ani am contractat un credit la care aveam de platit 500 lei rata. Acum lucrez 4 ore pe zi cu un salariu de 300 lei. Vroiam sa stiu daca am sub venitul minim pe economie pot sa imi faca poprire pe salariu?
    multumesc

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 2 aprilie 2013 la 11:13 Reply

      Buna ziua,

      In situatia dvs. va recomand sa incercati o renegociere a contractului cu banca. Exista solutii pe care banca vi le poate oferi, daca stiti cum sa puneti problema. Cat despre executarea silita, acum poate nu realizati venituri mai mari, dar in viitor este posibil sa realizati, ceea ce inseamna ca vor fi executate.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

      • delia 4 aprilie 2013 la 09:38

        Deja am ajuns la faza de executare silita si mi s-a facut poprire pe salariu de 91 lei. In cazul cand voi avea venituri mai mari stiu ca se pot executa silit dar ma interesa daca in momentul de fata pot face acest lucru ( ce inseamna acel articol 409 , litera b – veniturille din munca , in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim pe economie pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum)

  19. ioan 4 aprilie 2013 la 20:59 Reply

    buna ziua , am cumparat o masina vw passat , an fabricatie 2006 , din Spania , motorina etc. si doresc sa stiu cum sa procedez : platesc timbrul de mediu in valoare de 5400 ron (1194eur) , si pe urma ce sa fac? exista vreo sansa sa recuperez banii?
    multumesc

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 4 aprilie 2013 la 21:47 Reply

      Buna ziua,

      Aveti sanse de a recupera aceasta taxa, insa trebuie actionat in judecata. Ma puteti contacta telefonic de la orele 9:00 pana la orele 18:00 de luni pana vineri.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  20. lucian 6 aprilie 2013 la 10:23 Reply

    buna ziua,as vrea sa va intreb ceva,mama mea a avut un contract de arendare pe o perioada de 5 ani mai precis 2011-2016,mama a decedat acu un an,eu ca mostenitor pot sa reziliez contractul?arendasul nu vrea sa mi-l dea !eu iam aratat contractul,el zice ca nu am dreptate,eu i-am zis ca ,daca nu merg in 30 de zile de la decesul mamei mele,asa cum zice legea 16/1994 art 25,trebuie sa mi-l dea ,insemnand ca nu vreau sa continui!el zice ca merge automat daca nu am mers in 30 zile! va rog sa imi spuneti cine are dreptate vam incredre in dumneavoastra !va multumesc!

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 8 aprilie 2013 la 11:02 Reply

      Buna ziua,

      Pentru a va putea raspunde, am nevoie de mai multe detalii, motiv pentru care va rog sa ma contactati telefonic.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  21. ROMAN LIA LAURA 20 aprilie 2013 la 23:53 Reply

    :Eu impreuna cu prietenul meu suntem impreuna de 12 ani si locuim impreuna cu tatal lui in aceeasi casa de 1 an de zile tatal sau s-a dat in intretinere la niste rude venite din strainatate fara stirea nostra ca sa param casa acestia au intrerupt lumina si apa, am fost nevoiti sa inchiriem un alt apartament, eu sau intors si au ocupat imobilul in lipsa noastra, mentionez ca acestia l-a dat in judecata pe prietenul meu si au castigat nustiu cum procesul sa parasim noi imobilul. acuma noi vom incepe procedurile pentru un alt proces dorim ca acestia sa paraseasca apartamentul. Noi nu ne putem lua nici macar lucrurile de acolo deoarece au schimbat cheile. Doresc sa va mai mentionez ca in toti acesti ani tatal prietenului meu nu a muncit deloc fiind intretinut de noi. Acuma chiar nu stiu in ce directie sa o mai luam, nustiu daca ne vom mai recupera vreodata lucrurile noastre din aceea casa sau daca urmatorul proces va fii in favoarea noastra. Va rog frumos sa ma luminati si sa-mi dati un sfat, Va multumesc

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 mai 2013 la 11:56 Reply

      Buna ziua,

      Din pacate, datele pe care mi le-ati furnizat sunt insuficiente pentru a gasi o solutie a problemei dvs. Cred ca in cazul dvs. sunt mai multe de spus fata de aceste date sumare si prin urmare va rog sa ma contactati telefonic pentru a stabili o intalnire.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  22. Anonim 10 mai 2013 la 13:27 Reply

    buna ziua , am castigat o licitatie in s.e.a.p. un contract de achizitie publica pe o perioada de un an si deasemenea prin documentatia de atribuire semnarea unui acord cadru pe o perioada de 4 ani privind efectuarea serviciului de curatenie.
    Dupa expirarea primului an , ne-a fost ceruta o reofertare a pretului conform contract cadru .La aceasta reofertare societatea noastra a avut pretul cel mai mic , insa autoritatea contractanta a refuzat semnarea contractului pe motivul insuficientei fondurilor bugetare.
    Ulterior( a doua zi dupa comunicarea telefonica de incetare a prestatiei) acestia au incheiat un nou contract cu o alta societate privind efectuarea serviciului.
    Mentionez faptul ca la procedura de reofertare ne-a fost ceruta si o garantie de participare , care pana in momentul de fata nu ne-a fost restituita .(garantia se poate restitui prin o cerere inaintate de societatea noastra dar pe care inca nu a trimis-o in speranta semnarii contractului).
    Ne consideram nedreptatiti luand in calcul faptul ca la ofertarea pretului pentru aceste servicii , firma si-a calculat amortizarea utilajelor ce le intrebuintam in prestarea serviciului pe o perioada de 4 ani , ofertand pretul cel mai mic , fapt ce a dus la castigarea licitatiei , si acum pe motive politice probabil s-a refuzat semnarea contractului.
    Deasemenea prin adresa inaintata noua se face referire la o sedinta a consiliului din luna martie prin care nu s-au aprobat fonduri pentru serviciul ode curatenie. Insa daca acestia aveau la cunostinta acest lucru din luna martie de ce au mai cerut garantie de participare si cerere de reofertare in luna aprilie , iar dupa ce s-a constatat ca avem pretul cel mai scazut s-a procedat la acest tertip de inaintare a unei adrese prin care ni s-a specificat ‘” este imposibila incheierea contractului de achizitie publica privind serviciul de curatenie intrucat in sedinta din luna martie a consiliului judetean nu au fost prevazute fonduri ”
    Se poate actiona in instanta aceste fapte ? cu sansa de reusita?

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 mai 2013 la 12:03 Reply

      Buna ziua,

      Va pot rapunde ca, in principiuaveti sanse de reusita intr-o eventuala actiune impotriva autoritatii contractante. Insa nu ma pot pronunta cu privire la situatia concreta pana nu studiez toate documentele pentru a stabili situatia de fapt, de drept, precum si termenele procedurale aplicabile. In acest sens va rog sa ma contactati telefonic in vederea stabilirii unei intalniri.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  23. aliy 10 mai 2013 la 14:46 Reply

    am un apartament cumparat de doi ani prin prima casa pe 30 de ani de 3 luni m-am casatorit sotia va avea dreptul la apartament in caz de divort
    Răspundeţi

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 mai 2013 la 11:53 Reply

      Buna ziua,

      In cazul dvs. sotia nu poate pretinde bunul intr-un eventual partaj, insa are un drept de creanta asupra ratelor achitate in timpul casatoriei. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati telefonic.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  24. Laura 13 mai 2013 la 20:44 Reply

    Buna seara,
    Va scriu pentru a va solicita ajutorul intr-o situatie cu care ma confrunt. In urma cu 2 ani am imprumutat o suma de bani -2500euro- unei persoane care in momentul de fata amana restituirea acesteia. Suma de bani a fost inmanata fara redactarea vreunui act si in lipsa martorilor. In acest moment persoana respectiva nu locuieste in tara,pretinzand ca nu poate restitui suma de bani deoarece nu detine venituri. Poate fi atacata in instanta ca si abuz de incredere pentru a putea recupera suma imprumutata?

    Multumesc,

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 mai 2013 la 11:51 Reply

      Buna ziua,

      In primul rand, abuzul de incredere este o fapta penala ale carei elemente constitutive nu fac obiectul acestei cauze. Aici discutam despre o cauza civila, si anume restituirea unui imprumut. Am inteles situatia explicata si va pot spune ca, in conditiile in care care observ ca nu se contesta existenta sumei imprumutate exista posibilitatea obtinerii acesteia pe cale judecatoreasca, insa inainte este necesara urmarea unei proceduri si intocmirea unor documente specifice. Pentru mai multe informatii si pentru a analiza cazul concret cu toate elementele specifice va rog sa ma contactati telefonic.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  25. Zamfir Nicoleta 16 mai 2013 la 16:32 Reply

    Buna ziua,
    Am primit o citatie in calitate de parat in dosarul ce are ca obiect actiunea in anulare , cu mentiunea PERIMARE. Este necesar sa depunem o adrese prin care sa consemnam faptul ca suntem de acord cu perimarea, sau aceasta va opera automant ?
    Multumesc mult!

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 18 mai 2013 la 02:44 Reply

      Buna ziua,

      Perimarea va opera automat, nu are vreo importanta daca sunteti de acord sau nu. Si daca nu sunteti de acord, dosarul tot se va perima.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  26. Marcel 17 mai 2013 la 16:50 Reply

    Buna ziua,
    Am vazut ca suntei un om bun si raspundeti la totii,as avea si eu o intrebare daca ai o mica distilarie cu o productie sub 10hl alcool pur care este acciza pe hl si daca trebuie sa ma inregistrez ca antreprezoit fiscal avand de gand sa vand produsul ,ca produs traditional tuica de prune,
    Va multumesc din suflet.
    Cu respect Marcel Andreica.

  27. Dinu Tiganasu 6 iunie 2013 la 19:20 Reply

    Buna ziua,
    Am o problema cu E-ON, au gresit Anexa Avizului de Amplasament, Avizul de Racordare mi l-au dat nefavorabil din aceasta cauza si sustin ca e vina mea. Am Intabularea locuintei, Procesul verbal de finalizare a lucrarii si de asemenea Autorizatia de constructie care demonstreaza ca eu am respectat avizul de amplasament. Am incercat medierea la nivelul operatorului de retea si nu am reusit, apoi am gasit ordinul 38/2007 dat de ANRE si am cerut medierea de catre Autoritatea competenta. Ei nu au respectat acest ordin si au copiat raspunsurile E-ON. As dori sa stiu daca am sanse sa ma judec cu ANRE la sectia contencios-administrativ si daca pot sa le cer sa faca comisia de analiza.
    Multumesc, am mai bine de un an de cand ma lupt sa am curent in casa mea.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 14 iunie 2013 la 10:51 Reply

      Buna ziua,

      Problema dvs. necesita un raspuns mai detaliat, ce nu poate fi cuprins aici. Mai mult, trebuie studiate actele pentru o opinie juridica intemeiata. In acest sens va rog sa ma contactati telefonic.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  28. Anonim 19 iunie 2013 la 12:03 Reply

    buna ziua
    va pot contacta telefonic?daca da,cand as putea,ca sa nu va deranjez?

  29. Anonim 26 iunie 2013 la 13:42 Reply

    Ziua buna! Am mare nevoie de ajutorul dv si de un raspuns cat mai urgent posibil, va rog foarte mult. As fi vrut sa stiu daca va pot contacta telefonic, pentru ca mi-ar fi mult mai usor si as fi mai coerenta. 🙂

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 26 iunie 2013 la 14:11 Reply

      Buna ziua!

      Sigur ca ma puteti contacta telefonic la numerele 0728045888 sau 0737542854.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  30. Petrache 3 iulie 2013 la 13:50 Reply

    Doresc sa va intreb pot sa reprezint o societate comerciala in instanta daca nu am studii juridice?

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 3 iulie 2013 la 14:30 Reply

      O puteti reprezenta pe baza unei imputerniciri speciale emanata de la societate, insa nu puteti pune concluzii. Mai mult, fara studii juridice nu veti stii a raspunde solicitarilor instantei.

  31. Alex 4 iulie 2013 la 21:45 Reply

    Buna ziua!

    Am urmatoarea problema.Lucrez din luna martie anul 2011 la o companie privata bancara de prelucrare date bancare , programul meu de lucru este de 12 ore de noapte de la ora 20 la ora 8 , 7 zile de luni pana duminica cu o saptamana libera .Problema mea este urmatoarea , in C.I.M scrie ca programul de lucru este de L-V intre orele 9-17 cu salariul net de 1500 RON si de cand sunt angajat aici niciodata nu mi sa platit spor de noapte , am lucrat si in zile de sarbatori legale si week-end-uri si nu am primit nici un spor in plus la salariu si nici zi libera , desi la ceilalti colegi de pe tura de zi sau tura de noapte li se plateste , cand am mers si am discutat cu directorul H.R mi sa spus ca mie nu mi se plateste niciun spor pentru ca eu am salariul mai mare decat ceilalti colegi pentru ca sunt angajat pentru ca vorbesc o limba rara si trebuie sa discut cu clientii din aceea tara , tin sa precizez ca intre timp si la restul colegilor li sa echivalat salariul cu al meu si desi ei in continuare isi primesc sporurile , eu tot nu primesc nimic.Intrebarea este urmatoarea, ce pot face sa imi recuperez banii din urma si daca exista vreo sansa sa reusesc sa fac acest lucru.Nu am intreprins nici un demers pana acum pentru ca nu am reusit sa imi gasesc de lucru in alta parte iar daca mergeam din nou cu problema la H.R exista posibilitatea penalizarii colegilor deoarece se presupune ca salariile sunt confidentiale.Daca exista sansa sa imi pot recupera banii sunt dispus sa merg pana la capat cu ei pentru ca sunt foarte multe nereguli si multe alte lucruri pe care le-am suferit datorita lor.Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

    Va multumesc anticipat.

    O seara buna.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 5 iulie 2013 la 09:58 Reply

      Buna ziua,
      Situatia pe care mi-o relatati este una de neacceptat. In aceste conditii, nu numai ca puteti face ceva impotriva angajatorului, dar v-o datorati dvs. sa o faceti. Eu va pot ajuta reprezentandu-va interesele in acest litigiu pentru ca atitudinea angajatorului este nelegala si abuziva. In continuare, va rog sa ma contactati telefonic la numerele afisate in sectiunea „CONTACT”.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  32. Alexandra Summer 17 iulie 2013 la 12:10 Reply

    buna ziua .Am un caz personal care se incadreaza in dreptul penal si as dorii sa ma ajutati cu un raspuns. un prieten a primit cadou un pistol neletal ,acesta s-a jucat tragand in gol fara glont si i-a rupt cuiul pistolului(deci la stricat).Apoi a dat pistolul unui prieten sa il vanda acesta danduil altuia si sirul continua pana cand acest pistol a ajuns la un anumit domn care l-a modificat pe strung si l-a facut sa mearga cu glont si a savarsit un jaf cu el. dupa 6 luni a venit politia iar prietenul meu a recunoscut in ce conditii sa desfasurat totul a fost chemat sa dea declaratii de vreo doua ori ,a ajutat la ancheta.de atunci a trecut un an si doua luni de cand nu l-a mai cautat nimeni.As dori sa stiu ce s-ar putea intampla in acest caz ,mentionez ca nu are antecedente penale .Va rog sa imi dati un raspuns .Va multumesc.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 18 iulie 2013 la 13:48 Reply

      Buna ziua,

      Din datele furnizate imi este absolut imposibil sa va dau un raspuns, insa atata timp cat prietenul dvs. nu are calitatea de invinuit sau inculpat, lucrurile sunt in regula.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  33. Adi 22 iulie 2013 la 12:46 Reply

    Buna,
    am urmatoarea situatie: primul copil s-a nascut in martie 2011 si ca urmare sotia a beneficiat de concediu 2 ani. La 13 zile dupa cei 2 ani s-a nascut al doilea copil. In intervalul de 13 zile si dupa sotia a stat in concediu maternal (pre si post natal). Dupa calculul indemnizatiei suma a scazut cu 200 ron, calculandu-se din prima indemnizatie – pentru primul copil. Dar practic nu a fost o intrerupere din moment ce a continuat concediile. Am gasit in legea 42 a veniturilor ca concediile maternale si maternitatea sunt neimpozabile. Dar atunci intra la calculul unui alt concediu de maternitate?
    Multumesc!

  34. Ion 28 iulie 2013 la 15:16 Reply

    Buna ziua! Dacă vreau sa dau statul in judecată pentru rele tratamente si ne egalitate de șanse ( plus multe altele). Mentionez ca am fost sub tutela statului pentru mai mult de 10 ani între-un centru de plasament.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 19 august 2013 la 14:09 Reply

      Buna ziua,

      Am inteles ca vreti sa dati statul in judecata. Da nu mi-ati zis care ar fi nelamurirea dvs.

      • Ion 19 august 2013 la 14:41

        Cum ma sfatuiti sa actionez? Si ce costuri ar implica, plus pași de urmat! Durata si încadrarea plangerii!
        Va multumesc cunstima!

      • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 27 august 2013 la 15:59

        Datele pe care mi le solicitati sunt confidentiale si prin urmale nu le pot furniza intr-un mediu public. Va rog sa ma contactati in particular.

  35. Ion 28 iulie 2013 la 15:18 Reply

    Va multumesc! Cu stima!

  36. ionut 29 iulie 2013 la 21:43 Reply

    in primul rand va salut si eu ca toti ceilalti am o problema daca ma puteti ajuta va rog am beneficiat in germania de alocatie pentru copii dar am lucrat numai 6 luni legal si am beneficiat un an ce pot face daca statul german cere banii si eu nu ii am cu respect astept consilierea dv

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 19 august 2013 la 14:07 Reply

      Buna ziua,

      Se va incepe executarea silita asupra veniturilor si bunurilor dvs. Pentru o consiliere detaliata va rog sa ma contactati telefonic.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  37. Mister_Q 5 august 2013 la 17:47 Reply

    Buna ziua,

    Incerc sa aflu care e cadrul legal in cadrul delegatiilor facute de privat. Inainte sa scriu aici, am citit si Hotărârea nr. 1860/2006 dar inca nu imi e clar pentru ca sunt intr-o situatie mai speciala.

    Sunt trimis de firma la care lucrez in delegatie in Elvetia pe o perioada de peste 6 luni. Aceasta tara, impune firmei din Elvetia unde sunt trimis in delegatie(subsidiara a aceleiasi companii pentru care lucrez si in Romania) un MW(Minimum Wage – calculat de statul elvetian in functie de studii si experienta in munca avute) care este considerabil mai mare decat salariul avut in Romania si care il include pe acesta. Repet, nu o diurna pe zi, ci un salariu impus de statul elvetian pe luna.

    Problema este orele suplimentare. Conform hotararii de mai sus nu se pot plati ore suplimentare in delegatie. Totusi firma a decis sa le plateasca dar le plateste ca si cum as face aceste ore in Romania, adica plata orelor este platita raportat la salariul din Romania. Aceasta este o situatie neplacuta pentru ca pentru o ora lucrata din timpul meu personal in delegatie, este platita mai putin(mult mai putin) decat sunt platit pentru o ora in cadrul programului normal de lucru in delegatie.

    Hotararea de mai sus spune ca sa se ofere ore libere, dar nu spune cand? In timpul delegatiei? Dupa aceasta? Fac sute de ore suplimentare si imi iau ore libere peste 6 luni cand ma intorc?

    Exista undeva in legislatia romana vreo lege pentru situatia in care ma aflu? O lege pe baza careia compania la care lucrez sa poata sa imi plateasca orele suplimentare raportat la salariul pe care il am in delegatie si nu la cel pe care il am in Romania? Hotararea are sens daca se aplica celor ce merg in delegatii pe perioade scurte si cu diurna. Dar in cazul meu, este neplacut sa stii ca daca ai ore suplimentare iti poti lua zile libere peste 6 luni si daca ti se platesc ti se platesc ca si cum le-ai face din Romania.

    Va multumesc anticipat pentru un posibil raspuns.

  38. Claudiu Ionescu 11 august 2013 la 15:45 Reply

    Ma numesc IONESCU CLAUDIU cu domiciliul in BUCURESTI Str. Nastse Pamfil Nr.53, Bloc 29 Ap 63 sector 2. La deschiderea succesiunii, m-am trezit cu un testament inscenat de o verisoara, facut in favoarea fiicei sale cu resedinta in FINLANDA, asupra proprietatii mamei mele din SINAIA Str Plevnei Nr.10. Este vorba de un testament contract de intretinere desi eu aveam grija de mama mea de peste 8 ani, locuind impreuna cu ea si avind grija sa nu-i lipseasca nimic. Dupa decesul mamei mele, aceasta nepoata, actionind in numele ficei ei mi-a zidit ferestrele si usa de la bucatarie, baie dormitor si WCul de serviciu. La acest abuz PRIMARIA, INSPECTIA IN CONSTRUCTII, POLITIA si PROCURATURA au ramas pasive cautind sa-mi explice in scris ca nu s-a incalcat nici-o lege si ca totul este PERFECT LEGAL.
    Este posibil ca pina la solutionarea actiunii de anulare a testamentului sa deschid o ACTIUNE CONFESORIE DE UZUFRUCT si sa cer despagubiri pentru daunele aduse?
    Cu respect si multumiri,
    Claudiu.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 13 august 2013 la 13:16 Reply

      Buna ziua,

      Atata timp cat contractul nu a fost anulat de catre o instanta judecatoreasca, nu poate fi considerat ca fiind nascut dreptul dvs. de a solicita daune.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 19 august 2013 la 14:11 Reply

      Buna ziua,

      Posibilitatea deschiderii sau nu a unei actiuni in justitie nu se poate aprecia decat dupa studierea dosarului dvs. Motiv pentru care va sfatuiesc sa ma contactati telefonic.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  39. Dana 16 august 2013 la 13:59 Reply

    Buna ziua,

    Am o intrebare, am primit de curand o oferta sa lucrez din Romania cu o firma din alta tara (tot din UE), mi s-a oferit un contract in care eu apar ca ‘independent contractor’, si lunar va trebui sa le eliberez o factura (doar un document pdf cu datele mele personale si suma ceruta). Ei mi-au spus ca pentru administratia lor este suficient, dar ca de taxele din Romania trebuie sa ma ocup eu. Contractul nu este declarat in Romania, doar acolo.
    Eu nu sunt PFA, apar in acel contract cu datele mele personale si atat. Pot achita taxe si impozit la statul roman fara sa fiu PFA ? Exista vreo solutie ? Cum ar trebui sa procedez ?

    Multumesc,
    Dana

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 19 august 2013 la 14:05 Reply

      Buna ziua,

      Pentru a va putea da un raspuns corect, este necesar sa studiez contractul incheiat intre dvs. si acea firma. In aceste conditii va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0728045888 in vederea clarificarii situatiei.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  40. hans 26 august 2013 la 13:52 Reply

    Buna ziua,

    am problema ca am pe leptopul meu un program P2P gen Utorrent si fiind plecat in Germania acesta a fost activ dand upload la un numar mic de filme de pe laptop.
    Acuma oameni la care am stat in gazda siau luat avocat pentru a nu plati cei 2000 de Eur amenda
    Avocatul ia sfatuit sa rezolve problema inasafel ca eu sa ma declar vinovatul care a facut filesharingul pe ip-ul lor.
    Acuma am primit prin posta (actele) Declaratia pe care trebuie sa o semnez si am observat ca cele 2 filme listate care sa le fi downloadat su fost downloadate de mine in romania.

    Pe mina ma intereseaza dace avocatii din germania care iau dat pe prieteni in judecata ma vor urmari in romania sa le achit suma si daca se intampla in asa fel voi fi amendat dupa legea romana in privire la drepturile de autor.

    Eu am aflat ca http://www.microsoft.com/romania/antipiraterie/risc_legal.mspx ca fiind persoana fizica Amenzile penale sunt 500 – 30.000 RON dupa caz.

    As dori un sfat in vederea amendari in cazul meu daca declar ca am downloadat 2 filme aparute anul trecut in cinema.

    Va multumesc

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 27 august 2013 la 15:58 Reply

      Buna ziua,

      Problema dvs. este prezentata intr-un mod lapidar din care nu se poate intocmi un raspuns juridic. Va rog sa ma contactati telefonic in vederea stabilirii unei consultatii.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  41. TUDOR CARMEN 13 septembrie 2013 la 20:40 Reply

    BUNA SEARA
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI LA URMATOAREA PROBLEMA A MEA.AM FOST INFIATA IN ANUL 1961 DE FRATELE TATALUI MEU .AM FOST PRIMUL COPIL IN FAMILIE. IN1966 SI 1970 S-AU NASCUT DOI FRATI.IN ANUL 1999, TATAL CARE M-A INFIAT A DECEDAT.SUCCESIUNEA
    A FOST DSCHISA DE SOTIA TATALUI IN 2001.M-AM PRAZENTAT LA NOTAR IN LOCALITATEA UNDE A DECEDAT TATAL SI AM ACCEPTAT PUR SI SIMPLU SUCCESIUNEA.AM PRIMIT O HARIE PE LOC CU URMAT MENTIUNI:INCHEIERE DE AUTENTIFICARE NR1418 DIN16 06 2001.DUPA CITIREA ACTULUI A CONSIMTIT LA AUTENTIFICAREA LUI SI A SEMNAT TOATE EX. PE VERSO :DECLARATIE: TC DECLAR CA ACCEPT SUCCESIUNEA RAMASA DUPA URMA
    TATALUI MEU RD.PRIN PRELUAREA DE BUNURI DIN MASA SUCCESORALA IN CALITATE DE FIICA.MASA SUCCESORALA SI MOSTENITORII VOR REZULTA DIN DEZBATERI.
    DIN 2001 SI PANA IN 2003 AM PRIMIT CITATII ACASA PE ROL FIIND JUDECAREA ACTIUNII CIVILE PT IESIRE DIN INDIVIZIUNE FORMULATA DE RECLAMANTA RADU EMILIA IN CONTRADICTORIU CU PARATII ZANE CATALINA,RADU DAN SU TUDOR CARMEN.
    IN ULTIMA CITATIE ERAU MENTIONATE :RE SOLICITA ADMITEREA ACTIUNII IN SENSUL DE A SE CONSTATA CA DE PE URMA DEFUNCTULUI RD,CA AVERE SUCCESORALA AU RAMAS URMATOARELE SUPRAFETE DE TEREN MENTIONATE IN ACTIUNE.SUPRAF DE 5503 mp SITUATA IN EXTRAVILANUL COM. GREBANU,DIN CARE:3230 mp VIE SI 2330 mp TEREN ARABIL.SUPRAFATA DE162,60 mp IN INTRAVILANUL MIN .RM SARAT SI O REMORCA MICA
    AUTO EVALUATA LA 5 MIL. LEI.
    PASIVUL SUCCESORAL ESTE IN SUMA DE 46 MIL.LEI SI A FOST SUPORTAT IN TOTALITATE DE RECLAMAMTA RE. PASIVUL SUCCESORAL IN CUANTUM DE 46 MIL
    LEI FORMAT DIN: 16 MIL LEI CH INMORMANTARE,15 MIL LEI POMENI ,PARASTASE SI
    15 MIL LEI CRUCE.SOLICITA SA SE CONSTATE CALITATEA DE COMOSTENITORI AI PARTILOR
    IN COTE DE 1/4 PT RECLAMANTA RE SI CATE 1/4 PT FIECARE PARAT ASUPRA SUPRAFETEI DE TEREN DE 3230mp VIE,SI 5/8 PT RECLAMANTA RE SI CATE 1/8 PT FIECARE PARAT ASUPRA SUPRAF. DE TEREN DE 2330 mp. SI 162.60 SI REMORCA AUTO.
    REFERITOR LA PASIVUL SUCCESORAL COTA VA FI DE 5/8 PT RECLAMANTA RE SI 1/8 PT FIECARE PARAT.PARATII ZC,RD SI TC LEGAL CITATI NU S-AU PREZENTAT LA NICI UN TERMEN DE JUDECATA.
    PARATA ZC VA PLATI SULTA PARATEI TC IN SUMA DE 2 MIL.LEI.REMORCA AUTO VA FI ATRIBUITA RECLAMANTEI RE.FIECARE PARAT VA ACHITA RECLAMANTEI RE CATE 5750000 LE
    REPREZENTAND 1/8 DIN PASIVUL SUCCESORAL.OBLIGA FIECARE PARTE LA CATE 413250 LEI LEI CH DE JUDECATA CATRE RE.
    IN SENTINTA CIVILA DIN10 02 2003,PRIMITA ERAU MENTIONATE:
    LOTUL NR1 SE ATRIBUIE RECLAMANTEI RADU EMILIA SI E FORMAT DIN: SUPRAF DE1457 mpTEREN ARABIL;800 mp VIE NOBILA SI 102 mp TEREN INTRAVILAN S I IN STR. AL I CUZA.
    LOTUL NR2 SE ATRIBUIE PARATULUI RADU DANUT SI E FORMAT DI SUPRAF
    DE 291mpTEREN ARABIL,800mpVIE NOBILA SI 20 mp TEREN INTRAVILAN.
    LOTULNR.3 SE ATRIBUIE PARATEI ZANE CATALINA SI E FORMAT DIN:SUPRAF. DE 291 mp TEREN ARABIL ,800 mp VIE NOBILA SI 40mpTEREN INTRAVILAN.
    LOTUL NR.4 SE ATRIBUIE PARATEI TUDOR CARMEN SI E FORMA DIN :SUPRAF DE291mp TEREN ARABIL SI 800 mp VIE NOBILA.
    REMORCA VA FI ATRIBUITA RECLAMANTEI RE.FIECARE PARAT VA ACHITA CATE 5750000
    LEI RECLAMANTEI RE.OBLIGA FIECARE PARAT LA CATE 413250 LEI CH DE JUDECATA CATRE RECLAMANTA RE.PARATA ZC VA ACHITA PARATEI TC SULTA IN SUMA DE 2MIL LEI.
    PRONUNTATA IN SEDINTA CAMEREI DE CONSILIU DIN 10 02 2003.
    DIN MASA SUCCESORALA NU AU FACUT FARTE DOUA IMOBILE,UN APARTAMENT CU 3 CAMERE IN CARE AM COPILARIT ,AM CRESCUT SI O VILA.
    I-AM INTREBAT PE MAMA SI FRATI ,DE CE NU FAC PARTE DIN MASA SUCCESORALA SI CELE DOUA IMOBILE! MAMA MI-A RASPUNS IN PREZENTA NOTARULUI „‘CA NU AM NUMAI DREPTURI CI SI OBLIGATII””..PT CELE DOUA IMOBILILE ARE CONTRACT DE VANZARE .
    CUMPARARE.
    AM FACUT DOUA COPII DUPA CELE DOUA CONTRACTE VANZAEE -CUMPARARE.
    COPIE DUPA PRIMUL: CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE NR 1901 INTRE RA GASCOM
    JUD BZ SI RADU DANUT DOMICILIST IN RM SARAT.RA GASCOM VINDE SI RD CUMPARA LOCUINTA CARE E FORMATA DIN 3CAMERE DE LOCUIT CU O SUPRAF .UTILA DE 56,38mp SI O COTA INDIVIZ DE 8,33 DIN SUPRAF .COMUNA A IMOB. O DATA CU LOC SE VAND SI URMAT: (DEPENDINTE,ANEXE GOSPOD.GARAJ). PRETUL LOC. CONF. PROCES. VERBAL NR5/12 02 1991,EDTE DE 119846 LEI.
    ACEST CONTRACT VANZARE -CUMPARARE A FOST FACUT DE MAMA PT FRATE.
    COPIE DUPA CEL DE-AL DOILEA CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE.
    COPIE DOSAR 2315/1997. PE ROL FIIND JUDECAREA ACTIUNII CIVILE FORMULATA
    DE RECLAMANTA RADU CATALINA IN CONTRADICTOR CU PARATII RADU EMILIA SI RADU DUMITRU.LA APELUL NOMINAL FACUT IN SEDINTA PUBLICA A RASPUNS RECLAMANTA RE ,PERSOANA LIPSA RADU DIMITRU.
    RECLAMANTA RC CHEAMA IN JUDECATA PE PARATII RE SI RD SOLICITAND CA PRIN SENTINTA CE SE VA PRONUNTA SA SE CONSTATE CA PARATII I-AU VANDUT O CASA SITUATA IN B-DUL EROILOR ,RM SARAT PACELA 4.ACTIUNEA A FOST LEGAL TIMBRATA CU SUMA DE 432080 LEI.
    IN MOTIVAREA DE FACUT A ACTIUNII ,RECLAMANTA RC ARATA CA IN DATA DE 15 06 1994, INTRE EA SI PARATII RE SI RD A INTERVENIT O CONVENTIE DE VANXARE CUMPARARE A UNEI CASE DE LOCUIT FORMATA DIN:PARTER 3 CAMERE,2 HOLURI,BUCATARUE SI BAIE. LA ETAJ 3 CAMERE, HOL BUCATARUE ,BAIE SI TERENUL AFERENT DE 800mp CU CLAUZA DE UZUFRUCT VIAGER.
    PARATII RE SI RD AU TERGUVERSAT INCHEIEREA ACTULUI IN FORMA AUTENTICA.FIIND PREZENTA IN INSRANTA PARATA RE A PRECIZAT CA ATAT EA CAT SI SOTUL EIRD SUNT DE ACORD CU ACTIUNEA FORMULATA DE RECLAMANTA RC.
    AM PRIMIT SULTA DE LA SORA MEA ZANE CATALINA ABIA IN 2012, IN BAZA UNEI DECLARATII SOLICITATE DE SORA MEA.
    DECLARATIE: TC A PRIMIT DE LA ZC ,INTREAGA SULTA IN VAL. DE 200 RON.,PE CARE ZC MI-O DATORA IN BAZA SENTINTEI CIVILE NR.1911/08 11 2002. SI DECLAR CA NU MAI AM NICI O PRETENTIE TRECUTA,PREZENTA SI VIITOARE DE LA ZANE CATALINA,CU PRIVIRE LA SULTA.
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI DOMNULE AVOCAT,CAT DE DREAPTA ESTE ACEASTA IMPARTEALA PE CARE A FACUT -O MAMA! NU AM PRIMIT CERTIFICATUL DE MOSTENITOR.
    NU AM INTRAT IN POSESIA CELOR DOUA SUPRAFETE DE TEREN MOSTENITE DE 291 mp TEREN ARABIL SI 800mp VIE NOBILA.
    AM VRE-UN DREPT ASUPRA APARTAMENTULUI CU 3 CAMERE DACA A FACUT VONTRACT VANZARE -CUMPARARE?
    VA MULTUMESC RESPECTUOS PENTRU RABDAREA DE A CITI SI VA MULTUMESC ANTICIPAT
    PENTRU RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.
    CU STIMA TUDOR CARMEN.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 27 septembrie 2013 la 12:21 Reply

      Buna ziua,

      Am inteles problema dvs., va rog sa ma contactati telefonic pentru mai multe detalii.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  42. ionela 18 septembrie 2013 la 11:28 Reply

    Buna ziua,
    Ma puteti ajuta va rog cu o parere referitoare la interpretarea art. 728 alin. 1 si alin. 3 din NCPC s-a infiintat poprirea asupra salariului debitorului iar angajatorul ne comunica ca salariul debitorului este de 321 lei. Potrivit art. 728 alin. 1 salariul poate fi retinut pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii iar alin. 3 prevede ca „veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum”.
    Intrebarea mea este daca angajatorul poate sa-i retina din suma de 321 lei avand in vedere ca reprezinta jumatate din venitul minim net pe economie, iar potrivit alin. 3 suma poate fi urmarita numai asupra partii ce depaseste jumatate din cuantumul pe economie.
    Multumesc!

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 27 septembrie 2013 la 12:20 Reply

      Buna ziua,

      Am inteles problema dvs., va rog sa ma contactati telefonic pentru mai multe detalii.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  43. ionela 19 septembrie 2013 la 10:14 Reply

    Buna ziua,
    Ma puteti ajuta va rog cu o parere referitoare la interpretarea art. 728 alin. 1 si alin. 3 din NCPC s-a infiintat poprirea asupra salariului debitorului iar angajatorul ne comunica ca salariul debitorului este de 321 lei. Potrivit art. 728 alin. 1 salariul poate fi retinut pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii iar alin. 3 prevede ca “veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum”.
    Intrebarea mea este daca angajatorul poate sa-i retina din suma de 321 lei avand in vedere ca reprezinta jumatate din venitul minim net pe economie, iar potrivit alin. 3 suma poate fi urmarita numai asupra partii ce depaseste jumatate din cuantumul pe economie.
    Multumesc!

  44. Florin 23 septembrie 2013 la 12:53 Reply

    Buna ziua,
    Exista un teren cu o cladire autorizata care au fost ipotecate pentru un imprumut bancar.
    Dupa ipotecare, proprietarul imobilului a mai construit pe acelasi teren ipotecat un corp de cladire independent de primul, fara insa a mai apuca sa-l autorizeze si sa-l inscrie la cadastru.
    Intarzierile de plata au declansat procedura de scoatere la licitatie a respectivei proprietati.Evaluatorul chemat pentru aceasta procedura a cuprins in acte si noua cladire neautorizata.
    Intrebarea este: la adjudecarea licitatiei, vechiul proprietar care urmeaza a evacua proprietatea, poate fi tras la raspundere daca pana la data parasirii proprietatii recupereaza, de exemplu, niste ferestre din corpul de cladire construit ulterior ipotecarii, si care nu are o autorizatie de construire emisa de Primarie?
    In speranta unui raspuns,va multumesc anticipat.

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 27 septembrie 2013 la 12:20 Reply

      Buna ziua,

      Am inteles problema dvs., va rog sa ma contactati telefonic pentru mai multe detalii.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  45. jean 3 octombrie 2013 la 11:15 Reply

    formularul de sesizare Cedo si anexele (sentinte, etc.), in cate exemplare se trimit Curtii?

  46. roxana 7 octombrie 2013 la 13:55 Reply

    buna ziua ma constitui parte civila intru-un dosar penal in care sora mea a decedat in urma unui accident rutier iar soferul nu avea rca. ce onorarii aveti

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 17 octombrie 2013 la 19:24 Reply

      Buna seara,

      Pentru informatii in privinta onorariilor practicate, va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0728045888.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  47. Iuliana 8 octombrie 2013 la 15:02 Reply

    Buna ziua! Am urmatoarea problema… Am incheiat un contract de prestari servicii cu Tribunalul Dolj pentru proiectarea unor lucrari. La capitolul modalitati de plata, plata este conditionata de avizul comisiei tehnico economice care tine de tribunalul dolj sa instiinteze comisia. proiectul l-am depus la tribunal in baza unui proces verbal de predare primire. era de obligatia lor sa anunte comisia dar nu au facut-o. am facturat suma din contract, au semnat factura de primire, dar problema este ca nu vor sa imi dea banii de 1 an de zile si nici nu vor sa instiiteze comisia tehnica pentru avizarea proiectului ca eu sa imi iau banii.
    Ce este de facut? Sa dau tribunalul dolj in judecata? Va multumesc frumos

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 17 octombrie 2013 la 19:26 Reply

      Buna seara,

      In mod evident, daca timp de un an de zile nu s-a ajuns la o rezolvare pe cale amiabila, singura solutie este chemarea in judecata a Tribunalului Dolj. Pentru amanunte va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0728045888.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  48. Florian Roxana 15 octombrie 2013 la 00:26 Reply

    buna seara am si eu o problema eu sunt in anglia de 7 luni pana sa plec munceam la o spalatorie auto in buc si am avut o disputa cu casierul ne-am certat eu l-am lovit in cearta noastra cu o bara de fier mi-am cerut iertare chiar daca el a inceput primul si iam spus ca il ajut cu orice pot financiar el a fost de acord iar dupa o luna sa razgandit a depus plangere impotriva mea eu deja imi facusem rezervare la avion cu doua saptamanii inainte. fara sa stiu ca depune sau nu plangere am dat o declaratie pana sa plec iacum o luna avocatul meu mi-a spus ca sunt chemat la o adoua declaratie penala fiind eu nu am buletin sa plec din tara si baiatul cu care sunt in conflict imi cere imposibilul sunt intre ciocan si nicovala exista vreo meteoda sa nu fiu nevoit sa plec din tara va multumesc mult

    • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 17 octombrie 2013 la 19:21 Reply

      Buna seara,

      Inteleg in primul rand ca aveti un avocat pe care puteti sa-l intrebati. In al doilea rand, nu cunosc stadiul de solutionare al dosarului si probatoriul administrat. Prin urmare nu va pot spune daca este sau nu necesar sa veniti in tara. Ma puteti contacta telefonic in vederea incheierii unui contrac de asistenta juridica.

      Cu respect,
      Avocat Cristian Ioan

  49. Florian Roxana 15 octombrie 2013 la 00:29 Reply

    ?????

    sunt disperat va rog frumos

  50. agbaiatu80baiatu george 19 octombrie 2013 la 16:56 Reply

    Buna ziua
    As dori sa stiu ce se poate face: am o intelegere verbala cu proprietarul unui teren agricol pentru care am platit un avans de 500 ron pentru care am primit de la vanzator o hartie scrisa si semnata de mana lui cu mentiunea ca voi plati cheltuielile cadastrale deci, eu sunt cumparatorul. Nu are Cadastrul facut si din acest motiv Notarul nu a putut face un ante contract. Eu inca vrea sa cumpar acel teren desi proprietarul ma tot amana. Cand i-am spus ca voi merge la politie a inceput sa-mi trimita tot felul de mesaje cel putin isterice. Intrebarea mea : in urma avansului primit si a hartiei scrisa de el cum ca acei bani sunt pentru terenul pe care el il are de vanzare, trebuie sa-mi vanda mie sau se poate razgandi? Unde ar trebui sa ma adresez.
    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: