Minutul de drept

Procedura de atacare a procesului verbal de contravenție este reglementată de OUG nr. 2/2001. Aceasta permite persoanei sancționate să conteste procesul verbal de contravenție în fața instanței de judecată competente, în termen de 15 zile de la primirea acestuia.

Contestația trebuie să conțină motivele pentru care persoana contestă procesul verbal de contravenție și poate fi însoțită de orice documente sau probe care ar putea ajuta instanța să ia o decizie cu privire la contestație. Instanța de judecată va analiza probele și argumentele prezentate de ambele părți și va lua o decizie cu privire la contestație.

De asemenea, este important de menționat faptul că procedura de atacare a procesului verbal de contravenție nu suspendă executarea acestuia, astfel că persoana sancționată trebuie să plătească amenda în termenul stabilit de autoritățile competente. În cazul în care contestația este admisă, persoana sancționată va avea dreptul la restituirea amenzii plătite.

În concluzie, OUG nr. 2/2001 reglementează procedura de atacare a procesului verbal de constatare a contravenției, iar persoanele sancționate cu o amendă pentru o presupusă contravenție au posibilitatea de a contesta procesul verbal de contravenție în fața instanței de judecată competente.

Publicitate

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: