Se vor acorda salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor

Pe lista actelor normative care au fost aprobate de către Guvern în cadrul şedinţei susţinute ieri, 16 aprilie 2013, la Palatul Victoria, se află şi cel prin care se reglementează acordarea unor salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor.salarii

Potrivit informaţiei de presă publicate pe pagina web a instituţiei, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

De atfel, la începutul şedinţei, premierul Victor Ponta a declarat că această problemă este vizată:

„De asemenea, astăzi o să discutăm – sper să avem toate avizele şi toate problemele juridice soluţionate – o iniţiativă a Ministerului Economiei privind continuarea unui program care a existat din 2006 până la 31.12.2012, privind posibilitatea acordării de salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor din societăţi cu capital şi companii cu capital integral sau majoritar de stat. 

Sigur, aici se pune problema resurselor financiare pe care trebuie să le gestionăm; sunt foarte mici şi trebuie să le gestionăm cu atenţie, însă sunt situaţii în care, în lipsa acestor prevederi, nu puteam să găsim o soluţie pentru cei care, pe bună dreptate, întreabă cum şi ce pun pe masă în lunile care urmează.” a declarat prim-ministrul.

Mai multe informaţii referitoare la acest subiect vom oferi în momentul oficializării măsurii, prin publicarea ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial.

SURSA: legestart.ro

Tag-uri:, , , , , , , , , ,

2 gânduri despre „Se vor acorda salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor

 1. Anonim 15 iulie 2013 la 22:21 Reply

  Buna !dupa ce am depus dosarul in instanta pe data de 12.07.2013 ,pt recuperarea drepturilor banesti ,cu tot cu raspunsul de la itm bacau(rasp.favorabil) ,cat poate dura procesul ?aproximativ….

  • Cabinet de Avocat Cristian Ioan 16 iulie 2013 la 09:54 Reply

   Buna ziua,

   Procesele in materia dreptului muncii se solutioneaza, in principiu, de urgenta si cu precadere. Este posibil ca primul termen al dosarului sa fie acordat chiar in aceasta vara (desi este vacanta judecatoreasca). Durata unui proces depinde insa de complexitatea probatoriului administrat. Prin urmare, este greu de spus cat va dura, insa apreciez totusi ca fondul se va judeca undeva in interiorul a 6 luni.

   Cu respect,
   Avocat Cristian Ioan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: